De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Je zou zweren dat het de echte Rod is

Je zou zweren dat het de echte Rod is

SCHIEDAM - Hij beweegt als Rod Stewart, hij lijkt op Rod Stewart en hij heeft het rauwe, hese stemgeluid van Rod Stewart. Daarom is de Britse rockzanger Paul Metcalfe de ideale vertolker van de hits van ’sir’ Rod. Aanstaande dinsdag staat hij met zijn liveband in Theater aan de Schie.

‘De blanke met de zwarte stem’, noemen ze Stewart wel. Het is een unieke showman die gevoel voor humor koppelt aan een feilloze antenne voor trends in de rockmuziek. Hij is goed voor de verkoop van meer dan 130 miljoen platen en wereldhits als Maggie May, Sailing, Baby Jane, Da Ya Think I'm Sexy, Tonight's The Night, en You're In My Heart. Bij het concert 'Some Guys Have All The Luck' waan je je bij een optreden van Rod Stewart zelf. ‘’Ik probeer iedere bezoeker het gevoel te geven dat ik speciaal voor hem of haar zing. Net zoals Rod dat doet", zegt Paul Metcalfe.

Het theaterconcert 'Some guys have all the luck' neemt het publiek mee in het bijzondere leven en de gouden carrière van Rod Stewart. Daarmee vertelt de show het verhaal van de straatzanger die uitgroeit tot internationaal rockidool. Eerst treedt hij op met bands zoals de 'Jeff Beck Group' en de 'Faces', maar als hij kiest voor een solocarrière is hij de eerste die het presteert om tegelijkertijd in de Engelse en in de Amerikaanse hitlijsten een nummer-één positie te bereiken. Tientallen jaren stond hij aan de top, niet alleen als solozanger, maar ook door bijzondere samenwerkingen met collegapophelden als Ron Wood en Stevie Wonder.  

In het eerste deel van het theaterconcert ziet het publiek de strijd van Rod Stewart op weg naar de top in de jaren zeventig. Daarin vertolken Paul Metcalfe en zijn band nummers als Handbags & Gladrags en Reason To Believe, waarbij sommige liedjes unplugged worden gebracht. In het tweede deel gaat hij los met de grote hits en komt alle energie vrij die een Rod Stewart-concert oproept. Zie je frontman Paul Metcalfe met de microfoonstandaard zwaaien. lijkt het alsof ‘sir’ Rod voor je staat. Unieke beelden uit de roemruchte loopbaan van de rockzanger op de achtergrond, geven je het idee alsof die er zelf bij is.    

Paul Metcalfe staat al twintig jaar als ware hij Rod Stewart op de podia. ‘’Toen ik als beginnend zanger met covers optrad in kroegen en kleine zaaltjes, had ik het meeste succes met zijn hit ‘Maggie May’. Altijd kwam er wel iemand naar me toe om te zeggen dat mijn stem zo op die van Rod leek. Zelfs zijn broer en zus kwamen naar mijn shows. Ze vonden de gelijkenis treffend. Als fan van Rod Stewart vind ik dat een groot compliment. Dus toen ze me vroegen voor avondvullende concerten met al zijn topnummers, zei ik meteen ja.’’  

Metcalfe vertelt waarom hij Rod Stewart bewondert: ‘’Met zijn eigen geluid en zijn eigen stijl zette hij de ramen open en liet hij een frisse wind door de muziekwereld waaien. Hij was anders en dat maakte hem uniek. Mijn bewondering voor hem groeide omdat hij er steeds in slaagde om zichzelf te vernieuwen. Daardoor lukte het hem om zo lang aan de internationale top te blijven.’’ Wat het leuke is van optreden als Rod Stewart? ‘’Ik geniet ervan om die fantastische nummers te zingen en op het toneel een persoonlijkheid neer te zetten waar het publiek nooit genoeg van krijgt. Als ik dan volle zalen hoor meezingen en uit hun dak zie gaan, krijg ik steeds weer kippenvel.’’ Je zou zweren dat het de echte Rod is.
 
The Rod Stewart Story staat met de voorstelling 'Some Guys Have All The Luck' op dinsdag 18 februari 2020, aanvang 20.15 uur, in Theater aan de Schie.
Toegang is € 30,00 en € 27,50 voor 65+/CJP.
Reserveren kan via www.theateraandeschie.nl

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het muzieknieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: