De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Festival op twee locaties

Jeneverfestival ook in Grote Kerk

Jeneverfestival ook in Grote Kerk

SCHIEDAM - Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam houdt op zaterdag 14 en zondag 15 september het Jeneverfestival in het Jenevermuseum aan de Lange Haven en in de Grote Kerk aan de Lange Kerkstraat.

Workshops, rondleidingen, demonstraties vinden plaats in het Jenevermuseum aan de Lange Haven 74. Nederlandse distillateurs presenteren zich driehonderd meter verderop, in de Grote Kerk aan de Lange Kerkstraat 37. Speciale gast op zaterdag is Tess Posthumus, de 'beste vrouwelijke bartender ter wereld'. 

“We zijn erg blij met de Grote- of Sint Janskerk als extra locatie voor het festival. De combinatie van workshops, rondleidingen, demonstraties en de steeds grotere selectie van jenevers zorgt voor de ultieme jeneverbeleving. Ons festival vindt ook nog eens plaats tijdens Open Monumentenweekeinde en het landelijke thema ‘Plekken van plezier’ past uitstekend bij ons Jeneverfestival”, aldus Marjolein Beumer, directeur Nationaal Jenevermuseum Schiedam. Tijdens eerdere edities van het Jeneverfestival werd de Havenkerk aan de Lange Haven gebruikt als extra locatie voor de activiteiten. Vanwege restauratieplannen is dit monument niet beschikbaar waardoor de editie van vorig jaar niet kon doorgaan. "Maar de kogel is door de kerk: het Jeneverfestival is terug van weggeweest", zo schrijft het museum.

Het Jeneverfestival start zaterdag in het Jenevermuseum met de presentatie van de nieuwe Stokerstrots 2019. Speciale gast dit keer is Tess Posthumus. Tess laat tijdens het Jeneverfestival zien hoe je een jenevercocktail maakt, zoals haar Flying Dutchmen Cocktail. Zij presenteert en signeert ook haar nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’. Op zondag zal er een All-Star jenever-cocktailwedstrijd met professionele bartenders plaatsvinden.

Entree festival via Jenevermuseum, Lange Haven 74
Openingstijden festival beide dagen van 14:00 uur tot 20:00 uur
Ticketverkoop en programma: www.jeneverfestival.nl

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker