De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Jenevermuseum en Walvisch blijven open

Jenevermuseum en Walvisch blijven open

SCHIEDAM - Het Jenevermuseum en Museummolen De Walvisch kunnen ondanks de aangescherpte coronamaatregelen openblijven. De jeneverproeverij aan het eind van een bezoek is niet mogelijk. Het dragen van mondkapjes is verplicht.

"Om alles in goede banen te leiden is het Jenevermuseum éénrichtingsverkeer. Bezoekers worden ontvangen op de binnenplaats (bereikbaar via de Hoogstraat) en het bezoek eindigt uiteindelijk op de Lange Haven. In Museummolen de Walvisch staan gastvrouwen paraat om alles in goed banen te leiden", zo meldt het Jenevermuseum.

De proefbar van het Jenevermuseum is gesloten, maar bezoekers kunnen wel een thuisproeverij aanschaffen. De stokers blijven op dinsdag en vrijdag aan het werk in de branderij en geven op gepaste afstand uitleg over hoe men met veel passie ambachtelijke moutwijnjenever maakt.

"In beide musea worden RIVM-maatregelen scherp in de gaten gehouden, zoals het dragen van mondkapjes door de medewerkers en voldoende afstand tussen de bezoekers. Met grote regelmaat worden alle gangpaden en leuningen gedesinfecteerd. Er staan op verschillende locaties in het museum dispensers om de handen te desinfecteren. Ook museumbezoekers zijn verplicht een mondkapje te dragen."

Het advies aan ouderen en kwetsbaren is om de musea tijdens de daluren te bezoeken. Die zijn van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 uur en 13.00 uur.

De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Reserveren via https://www.jenevermuseum.nl/ of voor het Jenevermuseum 010-2469676 of Museummolen De Walvisch 010-4267675.

Foto: de Lange Haven met het Jenevermuseum en de Havenkerk (bron foto Nationaal Jenevermuseum Schiedam)


 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker