De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Jong talent bespeelt orgel Grote Kerk

Jong talent bespeelt orgel Grote Kerk

SCHIEDAM - Vandaag zaterdag 11 mei kun je in de Grote of Sint Janskerk in Schiedam genieten van orgelmuziek. Vanaf 9.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de middag bespelen deelnemers aan een concours het orgel. 

Verschillende jeugdige organisten bespelen het orgel in het kader van de tweede jaargang van het Ambitus Orgelconcours. Van 9.00 tot 12.30 uur vindt een masterclass plaats in de categorie A (categorie A: jongeren tot 15 jaar). Van 13.00 tot 17.00 uur treden deelnemers aan in de tweede ronde van de categorie B (categorie B: amateurs 15 t/m 20 jaar).

De doelstelling van het Ambitus Orgelconcours is tweeledig: allereerst talentvolle jonge organisten gelegenheid geven om zich te presenteren en zich verder te ontwikkelen. Het andere doel is de grote rijkdom aan Nederlandse orgels en orgelcultuur voor het voetlicht te halen. Talentvolle jonge organisten worden zo spelenderwijs in aanraking gebracht met uniek historisch erfgoed. Ambitus werkt samen met Codarts, het Rotterdamse conservatorium. 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker