De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De Stokerij presenteert

Kerstvoorstelling 'De Kleine Prins(es)'

Kerstvoorstelling 'De Kleine Prins(es)'

SCHIEDAM - Na Kleine Sofie en Lange Wapper en De Heksen presenteren Theater aan de Schie en De Stokerij Schiedam deze kerst De Kleine Prins(es), naar het wereldberoemde boek 'De kleine prins' van Antoine de Saint-Exupéry, met in de hoofdrollen o.a. Roos Drenth, Kenneth Herdigein, Anne Rats, ruim zestig spelers van De Jonge Stokerij en twintig amateurspelers. De Kleine Prins(es) is van zaterdag 21 t/m zaterdag 28 december 2019 zes keer te zien in Theater aan de Schie.

De Kleine Prins(es) is een actuele voorstelling over kleur geven aan de wereld en kijken met je hart. In een wereld waar alle kleur en creativiteit vakkundig zijn verbannen, woont de 10-jarige Dylan. Dylans ouders vinden het belangrijk dat er structuur is, want hij heeft concentratieproblemen. Steeds wanneer Dylan huiswerk maakt, nemen gedachten en fantasieën het over en komen er tekeningen van planeten op plaatsen waar sommen zouden moeten staan. Op een avond wordt hij meegenomen door het poppetje op de tekeningen, De Kleine Prins(es), die Dylan meeneemt langs verschillende planeten. Op iedere planeet ontmoeten ze figuren zoals de Koning, de IJdeltuit en de Zakenman, die hem belangrijke lessen geven over wat er echt toe doet in het leven. De voorstelling wordt begeleid door livemuziek van Nieuw Niks.

Meespelen
Wil je meespelen in De Kleine Prins(es)? Er komen auditierondes aan. Ben jij 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om met professionele acteurs te werken en samen een bijzondere voorstelling te maken? Dan is dit een kans om meer te leren over het maken van theater en acteren. En natuurlijk om op een écht podium te staan. De amateurspelers die na de auditie/werksessie geselecteerd worden, repeteren vanaf september in de vorm van wekelijkse theaterworkshops. Zij krijgen tegelijkertijd ook les in acteren van Koen Wouterse, die de regie van De Kleine Prins(es) in handen heeft, én van andere professionele acteurs. De eerste ronde audities vindt plaats op woensdag 8 mei 2019, de eindronde is op dinsdag 18 juni en/of 19 juni van 19.00 tot 22.30 uur in het Wennekerpand, Vijgensteeg 2, in Schiedam. 

Speeldata
Zaterdag 21 december 2019 om 15.00 uur (try-out).
Zondag 22 december 2019 om 15.00 uur (try-out)
Maandag 23 december 2019 om 19.00 uur (première)
Donderdag 26 december 2019 om 15.00 uur
Vrijdag 27 december 2019 om 19.00 uur
Zaterdag 28 december 2019 om 15.00 uur

Afbeelding: ontworpen door milc design

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker