De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Een Schiedamse jongen'

Maarten Biesheuvel (81) overleden

Maarten Biesheuvel (81) overleden

SCHIEDAM - Gisteren is de aan de Vlaardingerdijk in Schiedam geboren schrijver Maarten Biesheuvel na een kort ziekbed thuis op 81-jarige leeftijd ingeslapen. Tot zijn twintigste woonde hij in Schiedam. Na zijn diensttijd ging Maarten rechten studeren en verhuisde hij naar Leiden. Daar woonde hij nog steeds.

Jacob Martinus Arend Biesheuvel (Schiedam, 23 mei 1939 - Leiden, 30 juli 2020) schreef onder de auteursnaam J.M.A. Biesheuvel. In 1972 debuteerde hij met de verhalenbundel In de bovenkooi. Sinds 1972 heeft Biesheuvel een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Hij wordt gezien als een van de beste verhalenvertellers van het Nederlands taalgebied. In 2007 ontving hij de P.C. Hooftprijs.

Vorig jaar mei werd er in Schiedam stilgestaan bij de tachtigste verjaardag van Maarten Biesheuvel. Er was een uitgebreid programma samengesteld met onder meer een feestelijke avond in de bibliotheek in de Korenbeurs. Ook verscheen er bij Uitgeverij Scriptum het boek 'Een Schiedamse jongen' met Biesheuvels verhalen waarin Schiedam een rol speelt. Er was ook een expositie in de Korenbeurs waar Biesheuvels leven in beeld werd gebracht met boeken, foto's, tekeningen, handschriften en portretten uit privécollecties en de collectie van Het Literatuurmuseum in Den Haag. 

Hier lees je de artikelen:
In de Bovenkooi van Maarten Biesheuvel ()

Maarten Biesheuvel, Schiedamse jongen ()

Foto: Maarten Biesheuvel (links) en minister Elco Brinkman tussen zogenaamde personificaties van de Nederlandse en Vlaamse leeuw (Boekenbal 1988), foto door Rob C. Croes (ANEFO) - GaHetNa (Nationaal Archief NL) 934-2110, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40206307

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker