De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Maasstad Ensemble in Jacobuskerk

Maasstad Ensemble in Jacobuskerk

SCHIEDAM - Op zondag 17 maart start de concertreeks 'Een Klassiek Uur Radboud' in de Sint Jacobuskerk in Schiedam-Kethel. In samenwerking met muziekvereniging Sint Radboud vindt op 4 zondagmiddagen een ensembleconcert plaats met blaasmuziek, slagwerk en piano. Het eerste concert wordt uitgevoerd door het Maasstad Ensemble.

Het Maasstad Ensemble is een groep enthousiaste musici, opgericht in 2010. Het octet, bestaande uit twee hoboïsten, twee klarinettisten, twee hoornisten en twee fagottisten staat onder de professionele leiding van dirigent Martijn Krijnen. Voor deze gelegenheid is het ensemble uitgebreid met een contrafagottist en treedt het op als nonet. Het Maasstad Ensemble speelt regelmatig in kamermuziekseries, maar verzorgt ook intermezzi tijdens diverse gelegenheden. Zij speelden onder meer in de serie van Op Hodenpijl in Schipluiden en de inloopconcerten van de Grote Kerk in Schiedam.

De Jacobuskerk is vanaf 14 uur open voor bezichtiging en rondleiding. Het concert duurt van 15 tot 16 uur met een kleine pauze. Kaartjes kosten € 3,- per concert en zijn te koop voor aanvang in de kerk. Een passepartout kost € 10,-. Kinderen tot 12 jaar gratis. 

Op 24 maart speelt het Rotterdam Saxofoon Kwartet, op 31 maart de Slagwerkgroep Gemert en op 7 april een klarinet-ensemble van Sint Radboud met pianomuziek.

Zie ook: www.jacobuskethel.nl en www.sintradboud.nl. 
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: