De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Martha Fontijn exposeert schilderijen

Martha Fontijn exposeert schilderijen

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Tot 16 september aanstaande is het schilderwerk van de Schiedamse Martha Fontijn-de Rooij te zien in Aanloophuis ‘De Groene Luiken’ in Vlaardingen.

Martha Fontijn volgde erg lang geleden lessen in aquarel. Later heeft zij jaren geschilderd bij de SKVR daarna  bij het Schildersatelier, beide in Rotterdam. Doordat ze voortdurend haar eigen plan trok ziet ze zichzelf als autodidact. Martha is overgegaan op olieverf en vervolgens voornamelijk veelkleurig gaan schilderen met acryl op de wat grotere doeken. Onderwerpen zijn meestal mensen in een combinatie waarin een ieder zich in soort eigen wereld bevindt. Dat is duidelijk te zien op haar laatste doek waarop vier Indiase vrouwen gekleed in een sari met hun mobiel in de ene hand en de paraplu in de andere hand de waterval in zich opnemen en vastleggen. Die sfeer proef je ook in andere schilderijen.

Een flink aantal werken van haar zijn ter opluistering van saaie grijze kamers en openbare locaties tentoongesteld bij haar toenmalige werkgever Hogeschool Rotterdam waar ze de bevestiging kreeg dat haar werken meer dan voldoende het bekijken waard zijn. Daardoor is zij vaker gaan exposeren. Ook in Aanloophuis De Groene Luiken’ werd in 2013 al eerder een tijdelijke expositie met haar werk gehouden. 

Aanloophuis ‘De Groene Luiken’
Oosthavenkade 8, Vlaardingen
Openingstijden: dagelijks van 13.00 - 16.00 uur
Toegang gratis

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker