De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Museum Vlaardingen weer open na brand

Museum Vlaardingen weer open na brand

VLAARDINGEN - Museum Vlaardingen is dinsdag 5 februari 2019 weer open gegaan voor het publiek. Ruim 2,5 week na de ontstane brand in de kelder van het museum, zijn de reinigings- en herstelwerkzaamheden gereed. De collectie is weer volledig te bezichtigen.

"Omdat we blij zijn dat we onze liefde voor het museum weer met iedereen kunnen delen, ontvangen alle bezoekers een klein, passievol geschenkje. Deze actie loopt tot aan Valentijnsdag", schrijft het museum. In het museum is momenteel naast de vaste collectie de tijdelijke expositie ‘Verzamelaar van verhalen, Topstukken uit de collectie van Jan Anderson’ te zien.

Museum Vlaardingen is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag is het museum geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Foto boven: Richard en Arjo van Installatiebedrijf Slagboom Vlaardingen leggen de laatste hand aan het herprogrammeren van de technische installatie in de kelder van Museum Vlaardingen.

 

Ons eerdere bericht:
Op donderdag 17 januari 2019 om 8.15 uur is er in de technische installatie in de kelder van Museum Vlaardingen brand uitgebroken. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg de brand goed onder controle. Inmiddels is er meer bekend over de gevolgschade.

Direct na het blussen van de brand is specialist Art Salvage BV gestart met het reinigen van de kunstcollectie van Museum Vlaardingen. Ook de tijdelijke tentoonstelling Topstukken van Jan Anderson is gereinigd. Gelukkig is de collectie niet beschadigd geraakt. Daarna is in samenwerking met Belfor Brandschadesanering gestart met het reinigen van de kunstdepots en de overige ruimtes in het museum. Omdat de brand zo snel onder controle was, is het alleen nodig om het voorste gedeelte van het museum aan de Westhavenkade schoon te maken. 

Flinke klus
Vooral het in werking stellen van de technische installaties en de reiniging van de luchtbehandelingskanalen wordt nog een flinke klus. Voordat de klimaatinstallatie weer in werking gesteld kan worden, moeten alle kanalen grondig schoongemaakt worden. Dit duurt vermoedelijk een week. Installatiebedrijf Slagboom Vlaardingen is ondertussen druk bezig om de technische installatie van het museum, waar de brand in de kelder ontstond, weer aan het werk te krijgen. Het museum wordt dag en nacht bewaakt door een beveiligingsbedrijf.

Hulde voor vrijwilligers
“Natuurlijk zijn we geschrokken”, aldus museumdirecteur Léanne Selles. “Maar gelukkig valt de schade erg mee. Het is enorm fijn om te merken dat iedereen zo betrokken is en met ons meeleeft. De vrijwilligers die bij het museum werkzaam zijn, stonden direct klaar om te helpen. Zo heeft een flinke hulpploeg een lijst gemaakt van de inventaris die in de kelder stond. Ook de komende week zal er nog een hoop ‘werk in uitvoering’ in het museum zijn.”

Museum Vlaardingen is in ieder geval deze week nog gesloten, er wordt heel hard gewerkt om alles weer in werking te krijgen. We hopen snel weer open te gaan. 


Foto's door Sjaak van 't Wout, Museum Vlaardingen

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: