De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

NL Film Festival films ook in Wenneker

NL Film Festival films ook in Wenneker

SCHIEDAM - Het Nederlands Film Festival is een filmfestival dat sinds 1981 jaarlijks, aan het begin van het najaar, plaatsvindt in Utrecht. Het Nederlands Film Festival bestaat dit jaar 40 jaar. Er gaan dit jaar acht nieuwe Nederlandse films in première tijdens het festival, en vanwege de coronasituatie zullen deze films niet alleen in Utrecht maar ook in filmtheaters door heel Nederland te zien zijn. Wenneker Cinema doet mee en vertoont drie van deze premières.

26 sept-20:30, Kom Hier Dat Ik U Kus
[ Nederland, 2019, 100 minuten ]
Regie: Sabine Lubber Bakker
Met: Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Olivia Landuyt, Tom Vermeir, Wine Dierickx, Tijmen Govaerts

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

27 sept – 12:30, I.M.
[ Nederland, 2020, 200 minuten ]
Regie: Michiel van Erp
Met: Wende Snijders, Ramsey Nasr

In I.M. wordt de vroegwijze, provinciale, stoere schrijfster Connie Palmen (36) voor het eerst echt verliefd. Op de gekneusde maar briljante en grappige, beroemde en intellectuele verslaggever Ischa Meijer (47) die zichzelf voor het eerst overgeeft aan de liefde. Een heftige, romantische, weerbarstige en publieke liefdesrelatie. En dan gaat Ischa plotseling dood…
De 4-delige serie I.M. is gebaseerd op de beroemde en geliefde gelijknamige roman van Connie Palmen, uitgegeven door Uitgeverij Prometheus. Met in de hoofdrol Wende Snijders als Connie Palmen en Ramsey Nasr als Ischa Meijer.

30 sept – 20:30, De Vogelwachter
[ Nederland, 2020, 89 minuten ]
Regie: Threes Anna
Met: Freek de Jonge, Quiah Shilue, Sophie van Winden, Nick Golterman

De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.

Kaarten uitsluitend te koop via www.wennekercinema.nl. Wenneker Cinema is te vinden aan de Vijgensteeg 2, 3111 PT in Schiedam.

Naast genoemde drie premières van Nederlandse films is er ook nog het reguliere programma met de volgende titels:
Der Fall Collini
[ Duitsland, 2019, 123 minuten ]

Adam
[ Marokko, 2019, 98 minuten ]

The Shawshank Redemption (25th Anniversary)
[ Verenigde Staten, 1994, 142 minuten ]

Foto: een fragment uit I.M. 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker