De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bibliotheek gesloten tot en met 6 april

Online doorlezen bij de Bieb

Online doorlezen bij de Bieb

SCHIEDAM - In navolging van de genomen maatregelen door de Rijksoverheid, verlengt de Bibliotheek Schiedam de sluiting van alle bibliotheeklocaties en annulering van activiteiten tot en met 6 april. Leden hoeven zich niet druk te maken over boetes. Iedereen kan de materialen tot het moment dat de bibliotheek weer opengaat kosteloos thuishouden. Een eventueel digitaal aanbod van bepaalde activiteiten wordt momenteel onderzocht, zo meldt de bibliotheek.

De Online Bibliotheek is nog wel beschikbaar. Daar kun je digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen. Je kunt ook eens een luisterboek proberen; je kunt daarvoor de LuisterBieb-app downloaden met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters). "We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Dit is voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek", zo meldt de Bibliotheek Schiedam.

Met een luisterboek zijn de kinderen geboeid en toch los van hun schermpjes. Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen. Voor de allerjongsten heeft de bibliotheek naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via https://0-6.jeugdbibliotheek.nl/lezen/voorleesfilmpjes.html.

Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een goed moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten via https://9-12.jeugdbibliotheek.nl/weten/mediawijsheid.html

Heeft het publiek vragen, dan is de bibliotheek te bereiken via klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: