De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Op zoek naar het zwerfboek

Op zoek naar het zwerfboek

SCHIEDAM - De in Schiedam wonende schrijfster van kinderboeken Esmée van Doorn gaat een boek verstoppen in Schiedam. Degene die het boek vindt, wint een prijs.

Esmée van Doorn schreef de kinderboeken 'Het grote Pompidou zoekboek' en 'Chef Sjef'. Dat laatste boek verscheen in 2017. In het kader van het 'Kinderzwerfboek' gaat zij haar boek aanstaande dinsdag 26 mei ergens in de stad verstoppen. Op het verstopte boek is een gouden sticker geplakt. In het boek vind je een code. Door middel van die code kun je de prijs innen.

De schrijfster licht de actie als volgt toe: "Kinderzwerfboek bestaat 10 jaar. Daarom gaan er tien boeken met een gouden sticker door Nederland zwerven. Vind zo’n boek en je krijgt een super gave prijs." 

Op haar social media maakt Esmée het een beetje spannend voor de kinderen en geeft ze hints. "Samen met mijn teckel Dolittle ben ik al dagen op zoek naar het beste plekje in Schiedam om mijn boek Chef Sjef te laten zwerven. Alle kinderen van Schiedam maken kans om het boek te vinden. In het boek zit een code waarmee de prijs geclaimd kan worden." Zie verder haar YouTube-filmpje over de actie.

Over Kinderzwerfboek
Kinderzwerfboek heeft als missie om in Nederland een continue stroom te bewerkstelligen van gelezen kinderboeken. Hiervoor werkt Kinderzwerfboek samen met scholen, gemeenten, bibliotheken, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Kinderzwerfboek laat gericht in aandachtswijken kinderboeken zwerven, zodat de zwerfboeken ook op plekken komen waar deze het hardst nodig zijn.

Kinderen die een zwervend boek hebben gelezen, kunnen dat op internet laten weten. Volgende lezers kunnen zo de zwerftocht van het boek door de stad of misschien wel door het land volgen.

Foto: Esmée van Doorn laat het boek zien dat ze gaat verstoppen (fragment uit haar YouTube-flimpje, zie link hierboven)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker