De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Groepsexpositie in Art Gallery Voûte Schiedam

Opening expositie 'Shadows'

Opening expositie 'Shadows'

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdag 16 maart start in Art Gallery Voûte in Schiedam de groepsexpositie 'Shadows'. De expositie biedt maar liefst vijf unieke schaduwobjecten van Diet Wiegman en de presentatie van vijf voor deze galerie nieuwe kunstenaars.

"Diet Wiegman (1944) is een briljante multidisciplinaire kunstenaar. Hij studeerde in 1965 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Wiegman wordt gezien als de pionier van de schaduwobjecten en exposeerde in 2015 in Boijmans van Beuningen en in 2017 in het Stedelijk Museum Schiedam en in Philadelphia. In 2016 exposeerde Wiegman tijdens de Holland Art Expo in Londen, georganiseerd door Art Gallery Voûte", zo beschrijft de galerie deze internationaal vermaarde Schiedamse kunstenaar.

Art Gallery Voûte geeft voorts aan met trots de volgende voor haar nieuwe kunstenaars te presenteren:
"Isaac Monté (kristallen objecten). Het werk van Isaac en de werkprocessen zijn uniek te noemen;
Godfried Dols (bronzen beelden). Zijn werk kenmerkt zich als een dynamisch spel van beweging, balans en zwaartekracht, met een ‘barokke’ touch van eigentijdse vrouwelijke en mythische elementen;
Jeroen Buitenman (surrealistische schilderijen). Beleef de wereld vol schoonheid van deze gepassioneerde kunstenaar;
Ming Hou Chen (beelden van optisch glas), vervaardigd met een delicate ambacht en een uitzonderlijke precisie en
Casper Mak (bronzen beelden). Bijvoorbeeld het beeld Lily in bronze, een uitvloeisel van een boeiende historie van de familie Mak."

Je kunt tijdens het openingsweekend een bezoek brengen aan de galerie onder het genot van een hapje en een drankje in samenwerking met Brasserie Stadhuis.

De expositie start 16 maart en duurt tot en met 12 mei 2019.
Open: vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.30 uur en op afspraak.

Voor meer informatie over de galerie kun je ons eerdere artikel lezen onder deze link en op de website kijken van de galerie: www.ArtGalleryVoute.com

Foto boven: Diet Wiegman, Shadow sculptures (foto door Dick Renses)
Foto (tweede foto onder): Godfried Dols, Europa en de stier (foto door Dick Renses)
Foto (derde foto onder): Isaac Monté, Crystal Objects (foto door Isaac Monté)
Foto (vierde foto onder): Ming Hou Chen, Objecten van optisch glas (foto door Dick Renses)


 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker