De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nicolas van Poucke speelt Beethoven en Schumann

Pianoconcert in Westvestkerk

Pianoconcert in Westvestkerk

SCHIEDAM - De pianist Nicolas van Poucke (1992) geeft op zondag 9 augustus aanstaande aanvang 20.30 uur een concert in de Wesvestkerk in Schiedam. In verband met de coronamaatregelen is de duur van het concert één uur zonder pauze. Kaarten kosten 27 euro.

"2020 zou hét Beethovenjaar te worden. Toen vaagde het virus alles weg. Maar inmiddels, onder de huidige omstandigheden, kan Beethovens muziek weer klinken", zo schrijft Nicolas van Poucke in de aankondiging van zijn concert. 

Op Van Poucke’s programma staat de Waldsteinsonate, die Beethoven opdroeg aan één van zijn belangrijkste mecenassen, Ferdinand Ernst Graf von Waldstein. Nicolas van Poucke: “De Waldsteinsonate is absoluut een van mijn favoriete stukken. De energie, vitaliteit en de verbluffende originaliteit vind ik ontzettend inspirerend. Het is altijd weer een voorrecht om dit geniale stuk te mogen spelen.” 

Tijdens de lockdown legde Van Poucke zich toe op de muziek van Robert Schumann. Ook Schumann staat zondag 9 augustus op het programma.

Het programma:

Ludwig van Beethoven

Sonate in C-groot, Opus 53 “Waldstein”

l. Allegro con brio

ll. Introduzione. Adagio molto - attacca

lll. Rondo. Allegro moderato

Robert Schumann

Fantasiestücke Opus 12

l. Des Abends

ll. Aufschwung

lll. Warum?

lV. Grillen

V. In der Nacht

Vl. Fabel

Vll. Traumes wirren

Vll. Ende vom Lied

Kaarten zijn te bestellen op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nicolas-van-poucke-speelt-beethoven-schumann-111671386122?fbclid=IwAR2QJOGIenYdzmZrho2fdZCsJ_FbGC0rFWNvYeo1ULY8oKhHrpK5TElXzuc

Foto door Hans van der Woerd

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker