De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De Schiedamse Receptenkalender én het familierecept

Proef familiegerechten en stem

Proef familiegerechten en stem

SCHIEDAM -  "Wat zijn de mooiste of bijzondere herinneringen die horen bij jouw familierecept?" Die vraag van het Stedelijk Museum werd beantwoord door de inzending van meer dan een dozijn aan bijzondere recepten voor gerechten met prachtige familieverhalen. Op zaterdag 9 februari 2019 tussen 15.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom in het museum om de gerechten te proeven en te luisteren naar de verhalen. Vervolgens kun je een stem uitbrengen op je favoriete gerecht. 

Welke recept brengt niet alleen de smaakpapillen, maar ook de gemoederen in beroering? Is het de stevige kost die de vissers vroeger meekregen? Het Indische gerecht waar je vooral veel geduld voor moet hebben? Het hemelse dessert van meerdere lagen? Of het Poolse gerecht met kweeappels? Of een van de vele andere recepten? Wie-o-wie zal zich de winnaar van het Familierecept van Schiedam 2019 noemen?  De proeverij is gratis.

Het project Familierecepten hoort bij de tentoonstelling Familie in het Stedelijk Museum Schiedam. Daar draait het om de vraag wat familie is? Zo’n twintig kunstenaars laten werk zien dat gaat over familieonderwerpen als geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid nemen. 

Op zondag 3 maart om 15.30 uur maakt het museum bekend wie zich de winnaar van hét Schiedamse Familierecept van 2019 mag noemen en wordt De Schiedamse Receptenkalender van 2019 gepresenteerd. Iedereen is welkom om deze bekendmaking en presentatie bij te wonen. 

Foto door Wendy van Bree
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: