De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

O.m. toneel, muziek, gedichten, recepten, ontboezemingen, zoals:

Raadslid ontdekt waarheid over adoptie

Raadslid ontdekt waarheid over adoptie

SCHIEDAM - Vanochtend om 9.00 uur is weer een video geplaatst op Facebook in de serie van honderd video's waarmee De Stokerij Schiedam vorige maand is gestart. In de editie van vandaag  - deel 30 is dit - vertelt raadslid Sun van Dijk (foto boven) dat ze een jaar geleden de waarheid ontdekte over haar adoptie en hoe ze haar biologische moeder leerde kennen. Catelijne zingt en Aidan Jansson vertelt over de rol van Koning Menelaos. Hier kun je het filmpje van vandaag bekijken.

Op 1 juni startte het online theaterproject van De Stokerij Schiedam:  “Oh Ja Joh Corona”. Dagelijkse filmpjes (100 in totaal) van 5 minuten met Schiedammers en bevriende acteurs en muzikanten van De Stokerij die verhalen, moppen, liedjes en recepten delen. Zo'n dertigduizend mensen hebben de weg naar de online video's van De Stokerij al weten te vinden. 

Het was en is een spannende tijd voor dit stadstheatergezelschap. Door de coronacrisis heeft het gezelschap al zijn live-voorstellingen in de rest van het lopende seizoen (maart t/m augustus) moeten afgelasten. "En dat doet natuurlijk pijn", zegt Koen Wouterse. “Gelukkig hebben we alle moeilijke knopen snel doorgehakt en wisten we ons ook snel gesteund door de Gemeente Schiedam en een aantal fondsen. Met hun hulp en dankzij een geweldig team en prachtige spelers die massaal met verhalen kwamen hebben we een project kunnen realiseren dat groter werd dan “Oh Ja Joh 3: Woorden, Schat” ooit had kunnen worden. We waren er best bang voor om voor het project een crowdfund te starten in deze coronatijd, want zoveel mensen hebben net als wij moeite om deze crisis het hoofd (financieel) boven water te houden. Maar er gebeurde waar we nooit op hadden durven hopen: na een week was ons streefbedrag gehaald!”

Je kunt ze niet alleen op Facebook zien, maar ook op Instagram.  “Oh Ja Joh Corona” gaat nog door tot 19 september. Iedere werkdag is er om 11.30 (en op zaterdag om 9.00) een nieuwe aflevering te zien. Mocht je niet dagelijks een filmpje willen kijken, maar meteen alle filmpjes voor de week (en die van vorige weken) 'bingewatchen', dan kun je mailen naar info@destokerijschiedam.nl en dan kun je voor tien euro een abonnement kopen op het online magazine (te bezoeken via inloglink op de website van De Stokerij). Daarmee kun je De Stokerij steunen.

Afbeelding boven: fragment uit video van De Stokerij van 4 juli 2020, Sun van Dijk vertelt over haar adoptie
Overige foto's: foto's van opnames (bron De Stokerij)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker