De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

AVROTROS besteedt aandacht aan Stedelijk Museum Schiedam

'Realisme nu' in 'Nu te zien!'

'Realisme nu' in 'Nu te zien!'

SCHIEDAM - Vanavond heeft het AVROTROS-televisieprogramma 'Nu te Zien!' uitgebreid aandacht besteed aan de tentoonstelling 'Realisme nu', welke tentoonstelling tot en met 4 oktober 2020 te zien is in het Stedelijk Museum Schiedam.

"In 'Nu te Zien!' verlaten museumdirecteuren hun eigen museum om bijzondere, tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken door het hele land", zo omschrijft de omroep AVROTROS zijn programma. Cathelijne Broers, directeur van museum De Hermitage, heeft in het programma dat vanavond op NPO 2 werd uitgezonden, verteld over de veelzijdigheid van de tentoonstelling Realisme nu. Bij diverse werken gaf zij tekst en uitleg. Het eerste werk, dat zij besprak was een werk van wijlen de Schiedamse kunstenaar Daan van Golden.

Heb je het programma gemist? Op deze webpagina van de omroep kun je het ruim zes minuten durende programma terugzien, wordt de kunststroming realisme besproken en zijn enkele werken afgebeeld.

Hier lees je ons eerdere artikel over deze tentoonstelling: Maarten van Rossem opent 'Realisme nu' 

De tentoonstelling is te zien tot en met 4 oktober 2020.

Hier lees je: museum is op 1 juni heropend met 7 tentoonstellingen.

Foto's: fragmenten uit AVROTROS-programma 'Nu te zien!' van vrijdagavond 3 juli 2020

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker