De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Opnames zijn op het terrein van Nexus

Rijnmondband houdt online-taptoe

Rijnmondband houdt online-taptoe

SCHIEDAM - "Sinds COVID-19 ook Nederland bereikte is het relatief stil geworden in de wereld van mars & show. Bijna alle taptoes zijn geannuleerd en onzeker is nog hoe dit er volgend jaar uit gaat zien. In deze tijd van onzekerheid, waaronder financiële onzekerheid, organiseert de Rijnmondband daarom een online taptoe", zo kondigt de Schiedamse band aan.

De opnames vinden plaats op zondag 18 oktober in Schiedam waarna deze ook op 18 oktober om 20.00 uur worden gestreamd via internet. De online taptoe is een traditionele taptoe inclusief speaker en showoptredens, maar zonder publiek. "Mocht het evenement een daverend succes zijn én er blijft geld over, dan wordt de winst gedeeld met alle deelnemende orkesten", aldus de Rijnmondband. 

De deelnemende bands komen naar het terrein waar de opnames worden gemaakt. Dat zal zijn op het complex van korfbalvereniging Nexus in sportpark Thurlede in Schiedam. De organisatoren beginnen zondagochtend 18 oktober al om acht uur met het opbouwen, onder meer van de camera-ploeg. Om 11.00 uur begint de eerste band. Na een uur is het dan de beurt aan de tweede band enzovoort. Na het spelen dient een band onmiddellijk het terrein te verlaten, waarna de volgende band binnenkomt. Alle bandleden dienen vooraf een formulier in te vullen en aan de poort te laten zien. Dit formulier is zowel toegangsformulier als triageformulier. Het evenement is zonder publiek; toeschouwers worden aan de poort geweerd. "Ja, het is een heel strakke organisatie die noodzakelijk is", verzucht Nicole Maat van de Rijnmondband. 

Een echte taptoe met publiek erbij is veel leuker, maar nu die niet door konden gaan door de coronamaatregelen, is een online taptoe in ieder geval iets waarin de bands hun prestaties kunnen showen en waarop zij zich met elkaar kunnen meten. De Rijnmondband heeft met de organisatie van deze uitsluitend online te volgen taptoe in ieder geval een landelijke primeur.

Onderdeel van de noodzakelijke maatregelen is ook dat de bands niet met bussen zullen komen, maar met eigen vervoer. Ook kunnen de bandleden zich niet op het showterrein omkleden, maar dienen ze aangekleed in uniform op het terrein van Nexus aan te komen en weg te gaan. Tijdens de show mogen de bandleden dan wél zonder mondkapje op marcheren. "Dat gebeurt volgens het protocol dat door onze bond, de KNMO, is opgesteld. Net als bijvoorbeeld voetballers, korfballers en hockeyers bij hun sport in elkaars buurt mogen komen, mogen de bandleden dat tijdens hun shows ook", zo licht Nicole Maat toe. 

Nadat de opnames gereed zijn om 17.00 uur, heeft de organisatie drie uur de tijd voor de montage van de beelden, waarna deze om 20.00 online worden gezet en te zien zullen zijn. 

Deelnemende bands zijn:
Deltaband | Vlissingen
Jeugd Rijnmondband | Schiedam
Jong Holland | Zwijndrecht
Rijnmondband 3 | Schiedam
Band of Liberation | Leiden
Rijnmondband | Schiedam

Presentatie: Grietina Bouma

Het concert wordt weliswaar online uitgezonden, maar is niet gratis online te zien. Je moet voor de online-toegang een kaartje kopen. Tickets kosten vijf euro en zijn te bestellen via de volgende link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-online-taptoe-schiedam-122971074795?aff=ebdssbonlinesearch
Meer informatie kun je per e-mail krijgen via  manager@rijnmondband.nl

N.B. Dit artikel is een update/uitbreiding van ons artikel van gisteren.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het muzieknieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker