De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In vandaag heropende Jenevermuseum

RTL & Inge de Bruijn op bezoek

RTL & Inge de Bruijn op bezoek

SCHIEDAM - Vandaag is de eerste dag dat het Jenevermuseum in Schiedam weer open is voor het publiek na de sluiting wegens de coronamaatregelen. Meteen de eerste dag stond er een cameraploeg van RTL inclusief voormalig topzwemster Inge de Bruijn als presentatrice op de stoep voor het maken van een reportage.

door Jan Schrijver

Na een week proefdraaien afgelopen week (zie ons artikel van vorige week 'proeven tussen fluweel en kroonluchters') ging het Nationaal Jenevermuseum aan de Lange Haven in Schiedam vandaag weer open voor het publiek. "Door de ervaringen in de week proefdraaien volgens de corona-eisen en het op basis daarvan fine-tunen, konden we vandaag met een gerust hart weer open. Het was nog rustig, maar alles liep prima. Het was heel leuk dat we vandaag Inge de Bruijn met de cameraploeg van RTL-4 voor het programma 'Nederland Ontdekt' mochten ontvangen. Inge is zeer geïnteresseerd en stelt met de spontaniteit die we van haar kennen allerlei vragen, dat doet ze goed", zegt museumdirecteur Marjolein Beumer. 

"Een half jaar geleden waren we al benaderd door RTL-4 voor dit programma dat plaatsen die nog relatief onbekend zijn aan het grote publiek presenteert. Het was er tot op heden niet van gekomen, maar vandaag was het zover dat de opnames konden plaatsvinden. We hebben de museummolen De Walvisch laten zien en het Jenevermuseum. Onze stoker Rutger Vismans heeft Inge rechstreeks uit het grondvat kennis laten maken met de intense smaak van Schiedam", aldus Marjolein Beumer.

De cameraman, geluidsman en regisseur en winnares van drie gouden medailles op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney gingen in Schiedam ook nog naar de Plantage, het oudste stadspark van ons land. Ook de mogelijkheden om in Schiedam te wonen zullen in het programma aan bod komen. Je hebt nog wel even geduld nodig om 'Nederland Ontdekt' Schiedam te zien. Die aflevering zal in het najaar worden uitgezonden.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker