De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bezoek museum Schiedam ook vanuit je luie stoel

Schiedammer maakt 'virtual tours'

Schiedammer maakt 'virtual tours'

SCHIEDAM/AMSTERDAM - Je kunt komend weekeinde tijdens een mode-evenement in Amsterdam virtueel in Schiedam een tentoonstelling bezoeken. Tijdens de Modest Fashion Week in Amsterdam kun je een 'virtual reality'-bril opzetten en op zo'n manier als het ware 'door de Modest Fashion-tentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedam lopen'. Zonder zo'n bril is het zeker ook de moeite waard om vanuit je luie stoel het museum in Schiedam te bezoeken. Lees verder in dit artikel de internet-adressen van de tours. 

Iedereen kan vanuit huis virtueel de tentoonstelling Modest Fashion bezoeken en wel via deze link. Voor degenen die over de benodigde VR-bril beschikken, is het of je echt 'in de tentoonstelling rondloopt'. Bij de Modest Fashion Week zijn medewerkers van het Stedelijk Museum Schiedam aanwezig met een stand; daar kunnen mensen met een VR-bril virtueel de tentoonstelling bekijken. De virtuele tour is gemaakt door Schiedammer Barry Roosloot. Hij maakte eerder ook een VR-tour voor de tentoonstelling OpenExpo (zie de bedrijfswebsite voor meer virtual tours). (Zie onder deze link een eerder artikel van ons over deze OpenExpo)

De officiële presentatie van de virtuele-tour-mogelijkheid in het Schiedamse museum vindt plaats tijdens de Modest Fashion Week in Amsterdam. Daardoor kan iedereen met de VR-bril ook buiten Nederland een digitaal bezoekje brengen aan het museum. "Dit is belangrijk, want de tentoonstelling brengt kunst en mode uit een wereldwijde internetcultuur samen", zegt Catrien Schreuder, hoofd tentoonstellingen en collecties van het Stedelijk Museum Schiedam. "Kunst, outfits en ideeën reizen de wereld over via sociale media en hebben een loyaal en enthousiast publiek." De tentoonstelling Modest Fashion, een internationaal fenomeen in kunst en mode, is nog tot en met 9 februari 2020 te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

De Amsterdam Modest Fashion Week - van 14 tot en met 16 december 2019 - biedt modeshows, talkshows, workshops en stands vol mode van ontwerpers en merken uit 20 landen. Het Stedelijk Museum Schiedam is aanwezig als kunstpartner. ‘We zijn enthousiast over dit partnerschap. Het laat zien hoe mode en kunst samen kunnen gaan’, zegt Ozlem Sahin. Samen met Franka Soeria richtte ze de Modest Fashions Weeks op, met eerdere edities in Istanbul, Londen, Dubai en Jakarta. Het is wereldwijd het belangrijkste evenement van de modest fashion-industrie. De Modest Fashion Week is een internationaal initiatief dat de afgelopen jaren neerstreek in verschillende steden. De keuze voor Amsterdam is geen toeval. ‘Het is een diverse, multiculturele en tolerante stad. Amsterdam heeft duurzame waarden die dit jaar aansluiten bij ons thema: duurzaamheid, tolerantie en zelfontdekking ', zegt Ozlem Sahin. ‘Tegelijkertijd is er ook een markt voor modest fashion.’

Wat is modest fashion? Modest fashion is volgens modeblad ELLE "mode bedoeld voor iedere vrouw die minder huid wil tonen". 'Modest fashion' - letterlijk te vertalen als 'bescheiden mode' - gaat eeuwen terug en bestaat in verschillende delen van de wereld.
 
Amsterdam Modest Fashion Week
Locatie: Passenger Terminal Cruise Ship Amsterdam (PTA Amsterdam), Piet Heinkade 27, 1019 BR Amsterdam
Datum: 14-16 december 2019.
Openingstijden: 14.00 uur - 21.00 uur (14 december), 11.00 uur - 21.00 uur (15-16 december).
Toegangsprijs: € 10 (voor drie dagen).
Website: www.modestfashionweeks.com
Instagram: @modestfashionweeks.com

Hier lees je ons artikel over de opening van de tentoonstelling Modest Fashion in Schiedam.
Onder deze link kun je een artikel zien over het optreden van Mona Haydar in het kader van Modest Fashion in het museum in Schiedam. 

Foto: een van de zalen in het Stedelijk Museum Schiedam waar de tentoonstelling Modest Fashion te zien is (foto door Louise Melchers © )

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker