De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Han van der Horst stelt hem vragen over zijn nieuwste boek

Schrijver Geert Mak in Schiedam

Schrijver Geert Mak in Schiedam

SCHIEDAM - Op 12 december 2019 is schrijver Geert Mak (1946) te gast bij het laatste Literair Café van dit jaar in de bibliotheek aan de Lange Haven. In oktober verschijnt zijn nieuwste boek 'Grote verwachtingen', een vervolg op zijn boek 'In Europa' (2004, herzien in 2007).

Schiedam speelt een belangrijke rol in het eerste hoofdstuk van een ander boek van Mak,  'De eeuw van mijn vader', dat in 1999 verscheen. Op 28 september 1899 werd vader Mak geboren in Schiedam, waar grootvader Mak een zeilmakerij had. Die dag vormt het begin van een wandeling door het Nederland van de twintigste eeuw. Hoewel Mak geen historicus is, benadrukte hij meermaals dat alles was in het boek gebeurt ook in werkelijkheid gebeurd is. Zo keek hij er zelfs de weerberichten op na om te kijken wat voor weer het op een bepaalde dag was.

Het Literair Gezelschap Schiedam dat deze avond organiseert is er zeer trots op dat het gelukt is Geert Mak te kunnen ontvangen, want hij staat al een aantal jaar op het verlanglijstje van de organisatoren. Net als voor 'In Europa' maakte Mak voor 'Grote verwachtingen' een treinreis door Europa. Het verhaal begint in 1999, waar het vorige verhaal eindigde en behandelt de eerste 20 jaar van de 21ste eeuw. Historicus Han van der Horst zal Geert Mak over dit boek interviewen.

De avond begint om 20.00 uur in de bibliotheek in de Korenbeurs. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek.

Bron foto: door Maurits90 - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9695292

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: