De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Zo jammer dat Dickens Festijn dit jaar niet door kan gaan!'

Scrooge Schiedam gaat mondiaal viraal

Scrooge Schiedam gaat mondiaal viraal

SCHIEDAM - Het Dickens Festijn Schiedam was vorig jaar een succes, maar kan dit jaar geen doorgang vinden wegens de coronasituatie. Een van de Dickens-figuren die vorig jaar rondliep was Scrooge, gespeeld door Roland Parijs. Met een dansje in de straten van Den Haag gaat Roland Parijs nu wereldwijd viraal. 

Je kunt het filmpje van de op muziek van de Spaanse straatmuzikant Borja Catanesi (@borjacatanesi) dansende Roland Parijs (68) op YouTube hier bekijken. Op YouTube werd het filmpje inmiddels door bijna 52 duizend mensen bekeken.

Ook 'Man bijt hond' heeft inmiddels aandacht aan de dansende Parijs besteed door bij hem thuis op bezoek te gaan, zie https://www.youtube.com/watch?v=mbygoEC1_t8

In de VS heeft komiek Jimmy Fallon het filmpje van de dansende Parijs op twitter gedeeld. Fallon heeft meer dan 50 miljoen volgers en het door hem gedeelde filmpje werd inmiddels 290 duizend keer bekeken. Dat zie je hier.

Hoe kwam de in Den Haag wonende Roland Parijs vorig jaar op het Dickens Festijn Schiedam terecht, zo vroegen wij hem. "Ik zag vorig jaar een aankondiging op Facebook van het eerste Dickens Festival in Schiedam. Daar heb ik op gereageerd. Bij de eerste ontmoeting werden de rollen uitgedeeld, en Scrooge leek mij een leuke rol. Iedereen was het er meteen mee eens! Ik nam mijn lange zwarte jas mee en een grijze hoge hoed, met wat sminken was ik klaar voor deze rol. Ik heb er zo ontzettend van genoten, deze twee dagen! Zo jammer dat het dit jaar niet door kan gaan. Kennelijk zit Scrooge nu in het kabinet alles te bezuinigen!", zegt Roland Parijs. 

Lees over Dickens Festijn Schiedam ook:
Dickens Festijn gaat niet door ()
Bomvolle Dam en bieb bij Dickens Festijn ()
Dickens personages veroveren Schiedam ()
Zangkoren, dichters, toneel en meer ()

Foto door Louise Melchers

1 commentaar(en) op artikel "Scrooge Schiedam gaat mondiaal viraal"

Wij zijn natuurlijk super trots op onze Scrooge en dat hij talent heeft hadden wij al lang ontdekt!

Door: Stichting Triple C Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker