De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Volkskrant Beeldende Kunst Prijs in Stedelijk Museum

Sharelly Emanuelson wint publieksprijs

Sharelly Emanuelson wint publieksprijs

SCHIEDAM - Bezoekers van het Stedelijk Museum Schiedam kozen, uit de vijf deelnemers aan de Volkskrant Beeldende Kunstprijs, Sharelly Emanuelson tot publieksfavoriet. 
 
'Heel erg mooi en ongelooflijk inventief', schreef een van de museumbezoekers op het stemkaartje over de in het museum tentoongestelde installatie En Mi Pais (vertaald: In Mijn Land) van Emanuelson. Het werk heeft 'kracht in verbeelding en taal', noteerde een andere bezoeker. En een derde: 'De beelden zijn realistisch en dromerig tegelijk.'.
 
Caraïbische eilanden
In het werk van Emanuelson (tweede foto onder, links op voorste rij) speelt de geschiedenis van de Caraïbische eilanden vaak een rol. Dat gebeurt ook in haar installatie En Mi Pais (zie foto boven), waar zowel in beeld als in geluid verschillende verhalen uit Aruba naast en door elkaar worden verteld in een theatrale setting.

Genomineerd
Het was curator en schrijver Vincent van Velden die Emanuelson voordroeg voor de Volkskrant Beeldende Kunt Prijs 'omdat zij de schoonheid en complexiteit van het leven op Caraïbische eilanden weet te visualiseren'. De vakjury noemt het werk van Emanuelson 'een visueel spektakel waardoor je als toeschouwer betoverd wordt en dat bij tweede beschouwing zeer rijk gelaagd blijkt te zijn.'

Vakjury
De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs bestaat naast de publieksprijs voor het beste werk op de tentoonstelling, uit een oeuvreprijs die wordt toegekend door een vakjury. Deze vakjuryprijs is op 5 maart uitgereikt aan kunstenaar Özgür Kar (1992). (tweede foto onder, links op de achterste rij)

Publieksprijs
Voor de publieksprijs is 2500 euro beschikbaar gesteld door de Rabobank. De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is een samenwerking van de Volkskrant, het Stedelijk Museum Schiedam, Stichting Stokroos, Rabobank, Jaap Harten Fonds en Mondriaan Fonds.

Museum gesloten 
Wegens de genomen maatregelen vanwege het coronavirus is het Stedelijk Museum Schiedam vooralsnog gesloten tot en met 6 april 2020 en is de tentoonstelling niet meer te zien.

Foto: installatie Sharelly Emanuelson (fotografie door Aad Hoogendoorn)
Foto: de genomineerden, voorste rij Sharelly Emanuelson, Isabelle Andriessen, achterste rij Özgür Kar, Philip Vermeulen en Wouter Paijmans (foto door Jan Schrijver)


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: