De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Sint Radboud heeft nieuwe maestro

Sint Radboud heeft nieuwe maestro

SCHIEDAM - Bastiaan Uijl is de nieuwe dirigent van het orkest van muziekvereniging Sint Radboud. Na een uitgebreide sollicitatieprocedure, waarbij een commissie vanuit het orkest gesprekken voerde met kandidaten, waarbij drie kandidaten proefrepetities hielden en alle orkestleden in een enquête konden meebeslissen, heeft het bestuur van Sint Radboud Bastiaan Uijl (1979) als nieuwe dirigent benoemd.

Bastiaan Uijl begon in 2007 met zijn studie Harmonie-/Fanfaredirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij dirigent Jan Schut met als bijvakken klarinet, hoorn, zang en slagwerk. Na zijn bachelor-examen behaalde hij zijn master’s degree bij Jan Cober aan het Conservatorium van Maastricht. Voor het symfonisch repertoire werd hij gecoached door dirigent Bas Pollard en volgde masterclasses van o.a. Johan de Meij. 

Als dirigent was hij onder meer te gast bij het militair orkest van Luxemburg, het Noord-Hollands Kamerorkest, het NHJFO en het Crea Orkest uit Amsterdam. Ook leidde hij enkele muziektheaterproducties in opdracht van Kunst Centraal te Utrecht en werkte samen met Jong Excelsior in een volledige productie van de musical ‘The Wizz’ in het Muziekgebouw aan het IJ. Ook fungeert hij als plaatsvervangend dirigent en repetitor bij diverse blaas- en symfonieorkesten. 

Daarnaast organiseert Bastiaan eigen producties variërend van blazersensemble (onder de naam Groupe Dixx) tot symfonisch kamerorkest. Hij werkt regelmatig samen met solisten als Laura Fygi (zang), Madieke Marjon (mezzosopraan), Erik Slik (tenor), Tobias Borsboom (piano), Kees van Lier en Cortijn Tonkes (acteurs). Momenteel is Bastiaan vaste dirigent van drie orkesten te weten: het studieorkest van muziekvereniging Crescendo Baarn, harmonieorkest O.Z.O.D. uit Tricht en nu dus ook bij Muziekvereniging Sint Radboud te Schiedam. 

Het eerste optreden van de nieuwe maestro is op zondag 8 september a.s. voorafgaand aan het evenement NK Tonnetje Steken op het terrein bij het verenigingsgebouw aan de Kerkweg 46 in Schiedam-Kethel.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het muzieknieuws uit Schiedam. Alvast dank

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker