De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wegens afgelasting Eurovisie Songfestival

'Songfestival around town' naar 2021

'Songfestival around town' naar 2021

SCHIEDAM - Na het bericht dat het Eurovisie Songfestival is geannuleerd, is ook het 'Songfestival around town in Schiedam' geannuleerd. Dat heeft de groep, die met activiteiten in Schiedam wilde inhaken op het songfestival, aan het eind van de middag bekendgemaakt. De activiteiten worden verplaatst naar volgend jaar.

De groep die het initiatief had genomen om Schiedamse songfestival-activiteiten te organiseren, bestaat uit de Bibliotheek Schiedam, Crevor Events, Wenneker Cinema, Suikerzoet FilmFestival en Theater aan de Schie. "Alle geplande activiteiten rondom het Songfestival in Schiedam worden verplaatst naar de nieuw te kiezen datum in 2021 van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam", zo laat de initiatiefgroep weten in zijn persbericht.

Gisteren liet de organisatie van het songfestival weten dat het Eurovisie Songfestival in 2020 in verband met het coronavirus niet doorgaat: "Het Eurovisie Songfestival 2020, dat op 12, 14 en 16 mei in Rotterdam Ahoy zou worden gehouden, gaat niet door. Op grond van de maatregelen die de Nederlandse en buitenlandse overheden hebben genomen heeft de EBU (European Broadcasting Union) besloten dat het Eurovisie Songfestival 2020 niet kan plaatsvinden. De EBU geeft als aanleiding het belang van de gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers, alsook de situatie in Nederland, Europa en de wereld. De drie organiserende omroeporganisaties (NPO/NOS/AVROTROS) en de Gemeente Rotterdam hebben alle begrip voor deze moeilijke beslissing."

Foto: de officiële persfoto’s van de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, Jeangu, zoals de foto bij dit artikel zijn gemaakt door Anton Corbijn, de fotograaf die grote sterren voor zijn lens heeft gehad; van Bob Dylan tot Bono en van Robert de Niro tot David Bowie (bron AVROTROS; fotograaf Anton Corbijn © )

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: