De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In najaar 2021 werving van een nieuwe Stadsdichter

Stadsdichter blijft jaar langer

Stadsdichter blijft jaar langer

SCHIEDAM - "2020 is een raar jaar, allerlei activiteiten worden een jaar opgeschoven, alsof 2020 niet bestaat", schrijft het Literair Gezelschap Schiedam (LGS). Daarom wil het LGS ook het afscheid van de Stadsdichter van Schiedam, Yvette Neuschwanger, een jaar opschuiven.

"Ze is een prima Stadsdichter, ze laat via o.a. de sociale media veel van zich horen. Dichtpuntjes was een actie die niemand in Schiedam kan zijn ontgaan. Maar publieke optredens schieten er dit jaar bij in. En dat is een wezenlijke taak van een Stadsdichter: een Stadsdichter is van de stad en moet in Schiedam voor iedereen zichtbaar zijn. LGS heeft besloten de aanstelling met 1 jaar te verlengen", aldus het bestuur van het gezelschap. "Maar, er is goed nieuws voor wie Yvette wil opvolgen: in het najaar van 2021 gaat LGS werven voor een opvolger, dat staat vast!"

Foto: Yvette Neuschwanger bij een van haar optredens in de bibliotheek (foto door Jan Schrijver) (zie artikel De wereld als huiskamer)

Lees ook:

Acht corona-sprookjes op een rijtje ()
Twintig 'Dichtpuntjes' in de stad ()
Ruim tachtig gedichten ingezonden ()
Jouw gedicht op een poster in de stad ()
Stadsdichter verstopt honderd gedichtjes ()
'Wat neem je mee, wat geef je door' ()
Stadsdichter: Je rukte ook een hart uit ()
Hoe kies je een stadsdichter? ()
Mijn mooi Schiedam in woorden vangen ()
Gezocht: Stadsdichter Schiedam (v/m) ()
Schiedam zoekt stadsdichter ()

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker