De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Zestiende editie (gratis) filmfestival

Suikerzoet wil meer jongeren trekken

Suikerzoet wil meer jongeren trekken

SCHIEDAM - Van donderdag 19 november tot en met zondag 22 november 2020 vindt het Suikerzoet Filmfestival plaats in Schiedam. "125+ films, een kinderfestival, silent klassiekers met live improvisaties, verkiezing van de beste korte film en nog veel meer specials op vele bijzondere - en nieuwe - locaties", zo kondigt de organisatie de zestiende jaargang van het filmfestival aan. 

"Opnieuw wisten we een breed publiek aan te spreken met een mooie selectie kwaliteitsfilms. Daarnaast was de waardering voor het festival groot. Tevreden zijn we zeker over de gezellige drukte in de binnenstad die het festival teweegbracht, mede dankzij het aanhaken van de Schiedamse horeca. Ruimte voor verbetering is er altijd, maar met bijna tienduizend geregistreerde bezoeken verdeeld over ruim honderd voorstellingen en een waardering van ’goed’ (29 procent) tot ’fantastisch’ (70 procent) mogen we tevreden zijn", is te lezen in de vandaag verzonden nieuwsbrief van het festival. Bijna de helft van de bezoekers, 47 procent, kwam van buiten Schiedam.

Ruimte voor verbetering is er bijvoorbeeld qua gemiddelde leeftijd van de bezoekers, vindt de organisatie. "De gemiddelde leeftijd van het publiek verdient aandacht: 55 procent van de bezoekers is tussen de 41 en 65 jaar en 24 procent is ouder dan 65 jaar. Voor komende edities willen we daarom op zoek naar een jonger publiek. Het actief werven van ’vrienden’ en ’bedrijfsvrienden’ is een eerste stap in die richting."

Foto: een van de organisatoren is Edwin Spek, hij noemde het festival afgelopen november 'een puber van vijftien jaar, die nog lang verder wil' en die, zoals vandaag gesteld wordt, in de zestiende editie graag ook meer jongeren als bezoekers verwelkomt (foto door Louise Melchers)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het evenementennieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: