De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

S'DAM Partners geeft:

Tips voor vakantie in eigen stad

Tips voor vakantie in eigen stad

SCHIEDAM - Beleef de ultieme stedentrip deze zomer in je eigen stad in het zogenoemde 'Distillers District van Nederland'. Er zijn bijvoorbeeld workshops en stadswandelingen door het centrum. "Schiedam Partners speelt in op de staycation-trend met op maat gemaakte coronaproof tours", aldus Schiedam Partners dat verantwoordelijk is voor de promotie van onze stad. Ze dragen deze boodschap in ons land uit aangezien er veel Nederlanders in verband met de coronacrisis in eigen land blijven (stay) om vakantie te vieren (va-)cation).

Onder het motto van ‘ideale dag of weekend weg ligt om de hoek’ biedt Schiedam Partners een breed 'staycation'-aanbod. Met gevarieerde tours en workshops voor inwoners en bezoekers van S’DAM. Bijvoorbeeld:

  • Je kunt een privéwandeltour voor twee personen boeken met privégids en verken zodoende alle bijzondere historische plekken en hotspots van de stad. De privétour is te boeken iedere donderdag en vrijdag van 10.30 – 12.00 uur en van 14.30 – 16.00 uur. Prijs € 15,- p.p. Start I-PUNT de WAAG, Lange Kerkstraat 39. Reserveren verplicht via www.sdam.nl
  • Tijdens een workshop bij de Schiedamse Serious Bee Distillers leer je alles over bijen en hoe deze nieuwe distilleerderij duurzaam bijdraagt aan de kwaliteit van onze leefomgeving. De workshop start met een uitleg over hoe de oorspronkelijke godendrank (mede) wordt omgetoverd in mooie distillaten. Natuurlijk hoort het op scherp zetten van je smaakpapillen in de speak easy er ook bij. Serious Bee Distillers maakt alles in eigen huis, hierdoor krijg je een goed inzicht in het totale proces. Mooie extra ‘bij’komstigheid is dat de opbrengst van de dranken rechtstreeks naar de bijen gaat. De workshop is te boeken voor minimaal 4 personen op vrijdag om 16.00 uur en zaterdag om 14.00 uur en duurt ruim 1,5 uur. Prijs € 36,- p.p. Locatie Serious Bee Distillers: van Heekstraat 15. Reserveren verplicht via www.sdam.nl 
  • In de geheime speakeasy bar van Loopuyt kom je van alles te weten over gin, de wereld van de drooglegging en illegale barretjes. Neem een kijkje in het kantoor van de Big Boss himself en de boksring van Loopuyt Fightclub. Het is net alsof je op de set van Peaky Blinders bent. Na deze bijzondere experience is het genieten van een lekkere gin tonic met hapjes bij Babbels. Prijs € 36,95 p.p., data vrijdag 7 augustus, 4 september, 2 oktober van 15.30 – 17.00 uur, startpunt Grandcafé Babbels, Gerrit Verboonstraat 23. Reserveren verplicht via www.sdam.nl 
  • Jacques Tange spreekt met zijn kunst een wereldwijd publiek aan. Zijn werk is opgenomen in verschillende binnen- en buitenlandse museumcollecties. Zijn unieke en onmiskenbare stijl herken je direct, altijd met een knipoog, soms ondeugend en vaak met een verwijzing naar zijn ‘roodharige’ muze. Zijn galerie en atelier is gevestigd in Schiedam, waar je tijdens de exclusieve workshop met een kleine groep een rondleiding krijgt en kennis kan maken met deze bijzondere Schiedamse kunstenaar. Vol passie vertelt Jacques over zijn werk, werkwijze, muze, Schiedam Blue en de productie van zijn mondkapjes. Na de rondleiding en het nuttigen van een hapje en drankje is het de hoogste tijd om onder leiding van de meester zelf aan de slag te gaan. Maak een eigen interpretatie van de kunst van Jacques op een mondkapje. Deze mag je uiteraard mee naar huis nemen en is wasbaar (handwas, heet). Boek deze exclusieve workshop vanaf 4 juli, elke zaterdag van 13:00 tot 15:30. Minimaal 2 personen, inclusief hapje & drankje en materiaalkosten. Prijs € 69,95 p.p. Locatie Galerie Jacques Trange, Schie 50. Reserveren verplicht via sdam.nl
  • Naast gedistilleerd staat Schiedam bekend om het levendige kunst- & cultuuraanbod en de groene omgeving. Breng een bezoek aan het museumkwartier en het I-PUNT de WAAG voor meer (toeristische) informatie. Kunst- en of wandel/fietsliefhebber? Onderstaande tips maken je 'staycation' nog leuker. 
  • Duik in de rijke geschiedenis van het Distillers District. Wandel langs de jenever- en gin-hotspots van toen en nu, met de op zakformaat Distillers Trail. Reguliere prijs € 2,50. Nu t/m 30 juni gratis af te halen bij het I-PUNT de WAAG, Lange Kerkstraat 39. 
  • In het I-PUNT de WAAG en via sdam.nl zijn fietstochten door Schiedam en haar groene omgeving te boeken. Want in nog geen 10 minuten fiets je van het historische Schiedam zo de prachtige omgeving in van Midden-Delfland of richting havenstad Rotterdam. Koop bijvoorbeeld de Falk Zuid-Holland & Zeeland € 7,99 nu tijdelijk voor €6,40
  • Voor online te raadplegen fietsroutes bezoek www.sdam.nl 

"De hoogste molens van de wereld, monumentale pakhuizen, talloze distilleerderijen en branderijen, karakteristieke ophaalbruggen en vernieuwende musea. S’DAM is een historische stad met een rauw randje, bekend van de bloeiende jenevergeschiedenis. Klinkende namen als Ketel 1 jenever van Nolet, Sylvius Gin van Onder de Boompjes Distillery, likeuren van de Koninklijke de Kuyper en hippe nieuwkomelingen Serious Bee Distillers, Bobby’s, Loopuyt en Catz Gin komen uit de koker van vaak eeuwenoude familiebedrijven uit Schiedam. Bedrijven die vandaag de dag zeker een bezoek waard zijn. Met haar havens en kunstzinnig hart is S’DAM tevens een instagramwaardige stad voor jong en oud", zo omschrijft 'Schiedam Partners' de stad Schiedam op promotionele manier richting de 17 miljoen inwoners van ons land. 

Schiedam Partners voegt aan alle informatie over de stad en over toeristische tips toe, dat de organisatie de richtlijnen van het RIVM volgt met betrekking tot afstand houden, thuisblijven met koorts of luchtwegklachten en het noodzakelijk blijven van regelmatig de handen wassen.

Foto: de Appelmarktbrug over de Lange Haven in Schiedam (foto door Fleur Kooiman)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van de uitgaansmogelijkheden in je eigen stad Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker