De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Pieter Bos en 'De Grabbelton Show'

Transfer van SchieFM naar Radio De Erker

Transfer van SchieFM naar Radio De Erker

SCHIEDAM - Aanstaande zondag is het radioprogramma 'De Grabbelton Show' weer te beluisteren, ditmaal niet meer in de ether maar via internet. De bedenker en maker van het programma, Pieter Bos, stapt over van Schie FM naar Radio De Erker.

"Daarmee komt een eind aan drie jaar en 145 uitzendingen op Schie FM. Maar de radioshow op zondagavond gaat dus door, gewoon op zondagavond van zes uur tot acht uur, zoals de luisteraars dat gewend zijn. Bij Radio De Erker gaat hij het aantal radioprogramma's dat hij maakt uitbreiden. Naast De Grabbelton Show is hij begonnen met de radioprogramma's 'Classic Hit's en 'Rood -Wit -Blauw'. 

Pieter Bos (54) woont sinds 2006 in de Gorzen in Schiedam. Hij is geboren en getogen in Zeist. Sinds 2016 was hij betrokken als radiomaker bij de toenmalige zender Radio Schiedam, eerst al technicus bij uitzendingen van Peter Frings en John van Gestel en later ook met zijn eigen programma 'De Grabbelton Show', een programma waarin muziek werd afgewisseld met interviews met studiogasten. Hij mocht in zijn 145 uitzendigen menig politicus en artiest en cultureel maatschappelijk werker ontvangen.

Bos is al jaren een longpatiënt (COPD), maar kreeg dit jaar bovendien een ernstige ziekte. Tot en met maart 2020 kon hij zijn programma op de zondagavond nog maken, maar daarna vergde zijn gevecht tegen de ernstige ziekte alle energie. Nu hij hersteld is, blijkt er geen ruimte te zijn bij de huidige stadsradio 'Schie FM' voor zijn programma, aldus Pieter Bos. Zodoende behoorde een 'transfer' naar Radio De Erker tot de mogelijkheden. "Pieter heeft in goed overleg afscheid genomen bij Schie FM", zo meldt Radio De Erker.

Hier kun je de programma's van Radio De Erker beluisteren.

Pieter Bos maakt a.s. zondag van zijn eerste 'De Grabbelton Show' bij Radio De Erker een 'Erker Special'. Van tevoren zal hij niet bedacht hebben, dat er nu de nodige onrust is bij het wijkcentrum. Zie hierover ons eerdere bericht van vandaag: Erker stoot bovenverdieping af ()

Daardoor zal er dus heel wat gespreksstof zijn met de vele vrijwilligers en bezoekers van dit populaire wijkcentrum in Schiedam West. Ook zullen de door Stichting De Erker aangekondigde maatregelen Radio De Erker kunnen raken, aangezien de online-zender zijn studio op de eerste verdieping heeft en die verdieping gaat Stichting de Erker afstoten om het voortbestaan te redden.

Foto: Pieter Bos (bron foto Radio De Erker)

 

1 commentaar(en) op artikel "Transfer van SchieFM naar Radio De Erker"

Mooi artikel en ik ga zeker luisteren aanstaande zondag

Door: Arthur Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker