De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Alex Boogers in Literair Café

Uit het 'Naamloze Gat' Vlaardingen

Uit het 'Naamloze Gat' Vlaardingen

SCHIEDAM - Alex Boogers woont en werkt in het Naamloze Gat, onder de rook van Rotterdam. Streekgenoten herkennen moeiteloos Vlaardingen. Sinds zijn debuut Het Boek Estee uit 1999 groeit de belangstelling voor Boogers’ boeken gestaag. Donderdag 25 april 2019 is hij de spreker tijdens het Literair Café in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

Tegenwoordig trekken zijn boeken bij verschijnen altijd ruimschoots de aandacht van de lezers en van de pers. Boogers doet in een onlangs verschenen schotschrift een oproep aan docenten, boekhandelaren, schrijvers en uitgevers om lezers te zoeken waar je ze niet verwacht.
   
In 2010 verscheen de roman De tijger en de kolibrie, die in december werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In december 2012 verscheen Alle dingen zijn schitterend waarover Vrij Nederland schreef: ‘Het is zijn beste!’ De roman won de prijs voor het Beste boek van Rotterdam. In 2013 verschijnt de novelle Wanneer de mieren schreeuwen, die Boogers voor verschijning gratis aanbiedt als e-book op zijn website. De novelle is gebaseerd op de zinloze dood van de 13-jarige Sedar Soares. Een verhaal dat volgens Boogers niet mag worden vergeten. Kort daarna wordt het boek getipt door het boekenpanel van DWDD. De novelle is een aanklacht tegen zinloos geweld en wordt nog elk jaar gelezen en behandeld op het voortgezet onderwijs. Zijn roman Alleen met de goden werd een bestseller en bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016. In 2017 verscheen zijn jongste roman Onder een hemel van sproeten.

Donderdag 25 april 2019 | Bibliotheek in De Korenbeurs | 20.00 uur tot 22.00 uur
Entree: € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam). Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5.
Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl
Boekverkoop: Boekhandel Post Scriptum.

Literair Café
Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Foto: Alex Boogers (door Lenny Oosterwijk (c)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker