De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Vandaag is het Wereld Alzheimerdag

Van Houte dirigeert 'Erbarme dich'

Van Houte dirigeert 'Erbarme dich'

SCHIEDAM - Vandaag maandag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Op 16 september hebben een dirigent, 60 zangers, 3 solisten, 11 muzikanten, 7 vertellers, 2 beeldend kunstenaars en 40 bewoners uit verpleeghuizen in Haarlem, Rotterdam, Bergen en Schiedam de hoogtepunten uit de Matthäus Passion opgevoerd.  Dat was in de Cultuurkoepel Heiloo, zonder publiek. Om acht uur vanavond gaat de concertfilm 'Erbarme dich' in première. 

De dirigent is de Schiedammer Bas van Houte. In Schiedam is hij onder meer bekend als dirigent/organist in de Basiliek van de H. Liduina en O.L.V. Rozenkrans. In Vlaardingen is hij onder meer bekend als dirigent van Gloria Toonkunst Vlaardingen.

"Met deze film 'Erbarme dich' geven we een steuntje in de rug aan mensen met dementie en hun naasten. Maar we willen hiermee ook aandacht vragen voor het welzijn dat verloren is geraakt tijdens de coronacrisis. Want wat er tijdens de lockdown is gebeurd, mag niet meer gebeuren. Het Participatiekoor maakt zich daar in ieder geval hard voor, door ook in het najaar coronaproof activiteiten aan te bieden in onder andere zorginstellingen. Zo kunnen mensen met dementie blijven genieten van kunst en cultuur. Want kunst stimuleert het brein en zorgt voor welzijn!", aldus Karlijn Stoelinga namens Het Participatiekoor.

De concertfilm zal te zien zijn op de website  www.participatiekoor.nl 
De vooraankondiging van de film is nu te zien op YouTube en die kun je starten door op de afbeelding hieronder te klikken.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker