De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Theater knalt startblokken uit met Dusty MixedFeelings en gratis lunchconcert

Vanavond Freek de Jonge in Schiedam

Vanavond Freek de Jonge in Schiedam

SCHIEDAM - Theater aan de Schie knalt de startblokken uit met een vol programma. Gisteravond vond de eerste voorstelling Dusty MixedFeelings van De Stokerij Schiedam plaats, vandaag is er in de theaterfoyer een gratis lunchconcert van het American folk string trio Sweet Joe Pye. Vanavond om acht uur staat de tweede voorstelling Dusty MixedFeelings op het programma en om 20.15 uur speelt de onlangs 75 jaar geworden Freek de Jonge zijn voorstelling De Canon. 

Dusty Mixedfeelings is een theatrale roadtrip met de bus en in het theater, doordrenkt met country, blues en rock-’n-roll. De muziekvoorstelling bestaat uit drie verhaallijnen - die van moeder Hetty (Frédérique Spigt), Thomas (Yorick Zwart) en Joy (Anne Rats), waartussen het publiek verdeeld wordt. Je hoort slechts ‘one side of the story’, maar maakt uiteindelijk dezelfde afsluiting in het theater mee. Twee verhaallijnen spelen zich af in een bus en één verhaallijn vindt plaats in het theater.

Woensdag 11 september – vertrek bus met verhaallijn Yorick Zwart vanuit Theater aan de Schie naar Theater Walhalla – 20.00 uur (nog plaatsen beschikbaar) – toegang: € 22,50
Overige speeldata: 15, 16, 17 september vertrek bus vanaf Theater aan de Schie met verhaallijn Anne Rats en 20, 21, 22, 24 en 25 september in de spiegeltent op toneel van Theater aan de Schie met verhaallijn Frédérique Spigt.

Lunchconcert – gratis toegankelijk
Woensdag 11 september om 12.15 uur is iedereen welkom bij het gratis maandelijkse terugkerende lunchconcert wat georganiseerd wordt in samenwerking met Opera aan de Schie. Dit keer ziet het publiek een optreden van Sweet Joe Pye, een American Folk string trio.

Freek de Jonge speelt nieuwe voorstelling De Canon
Tijdens 'De Week van Freek' ter ere van het 100-jarig bestaan van de Haarlemse Schouwburg was een avond uitgetrokken voor de grote verhalen. In samenwerking met het Haarlems Dagblad is het publiek gevraagd een lievelingsverhaal uit het oeuvre van Freek te kiezen. Dit leverde een heuse top tien op waaruit hij een keuze maakte. De voorstelling was voor Freek een verrassend groot genoegen om te spelen en het publiek was laaiend enthousiast. Dit smaakte naar meer: En dus komt Freek in september naar een select aantal theaters om die grote verhalen te gaan spelen onder de titel De Canon.

Wie de definitie van canon leest begrijpt dat er geen passender titel voor dit programma te bedenken is. Alles wat je je kinderen en kleinkinderen zou willen laten horen zit er in. Van hilarisch tot diep, van klassiek tot nieuw, van leerzaam tot opruiend. De Spin, het Kistje, De Morgenwijding en zo kunnen we nog wel uren doorgaan. Fris je geheugen op en ervaar hoe actueel de verhalen nog zijn.

Woensdag 11 september 2019 – 20.15 uur grote zaal Theater aan de Schie – toegang: € 29,00

Foto: Freek de Jonge (foto door Dirk Annemans - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70129927)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker