De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Film in ’t Park

Vanavond Jojo Rabbit in buitenbios

Vanavond Jojo Rabbit in buitenbios

SCHIEDAM - Gisteren was de eerste avond van Film in 't Park in park de Plantage in Schiedam. Het leverde deze sfeervolle foto op (bron Film in 't Park). Vanavond draait de film Jojo Rabbit, zaterdagavond The Gentlemen. De films beginnen om 21.00 uur. Kaarten kosten 6 euro, maar zijn alleen online te bestellen via https://openlucht.suikerzoetfilmfestival.nl/

"Het was gisteren aardig vol, drukker dan we hadden verwacht, gezien de korte voorbereidingstijd. Zelf was ik onder de indruk van de corona-maatregelen: goed aangegeven looppaden, duidelijke afstand tussen de stoelen", zegt Peter Slavenburg, één van de vrijwilligers die het festival organiseren. "Er waren gisteren ongeveer 110 bezoekers. Vanavond is het wat drukker en voor zaterdag zijn er nog meer kaarten verkocht. Uitverkocht is het echter niet. De weersvoorspelling voor vandaag en morgen is goed, het is in elk geval droog."

Hier lees je ons eerdere artikel van 30 augustus 2020:
Op 3, 4, en 5 september draaien er drie films in Film in ’t Park, de buitenbioscoop in park de Plantage in Schiedam. "Op de eerste donderdag, vrijdag en zaterdag van september maken we er ondanks alles een feestje van, met de enige openlucht filmvoorstellingen dit jaar in Schiedam", zegt Edwin Spek, een van de organisatoren. 

Met het oog op de coronamaatregelen zijn kaarten à zes euro per persoon per voorstelling uitsluitend online verkrijgbaar. Edwin Spek: "Door diezelfde maatregelen is het aantal plaatsen beperkt maar dankzij een slimme stoelopstelling, met goed zicht op het extra grote scherm, zijn bezoekers verzekerd van een veilige onderlinge afstand."

Filmliefhebbers hoeven niet te sjouwen met stoelen; deze staan klaar en zijn bij de prijs inbegrepen. Het zelf meebrengen van versnaperingen en drankjes is niet toegestaan. Bij Film in ’t Park zijn naast de toegangskaarten ook verscheidene drankpakketten te bestellen. Er zijn vier verschillende pakketten, in prijs variërend van 8,50 tot 10,50 euro.

Film in ’t Park trapt op donderdag 5 september af met The Peanut Butter Falcon, een geestige avonturenfilm rond een jongen met Downsyndroom, die het in zijn hoofd gehaald heeft professioneel Amerikaans worstelaar te worden. Een sympathieke outlaw (Shia LaBeouf) van het type ruwe bolster - blanke pit, werpt zich op als coach. Zo ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap, die net niet uit de hand loopt dankzij een kordate verpleegkundige (Dakota Johnson). Terwijl de drie lotgenoten uit handen van de overheid moeten zien te blijven, vermaken zij zich in de groezelige rivierdelta in het diepe zuiden van de VS met vissen, zeilen, schieten, whisky en God. The Peanut Butter Falcon  is een warme en geestige vriendschapsfilm, op vele festivals bekroond.

Op vrijdag 4 september draait Jojo Rabbit, waarin een Berlijns jongetje ontdekt dat zijn moeder (Scarlett Johansson) op zolder een Joods meisje verbergt. Dat is een regelrechte schok want de Tweede Wereldoorlog is in volle gang en Jojo is enthousiast lid van de Hitlerjugend. Voor goede raad kan de kleine Jojo alleen terecht bij zijn imaginaire vriendje, Adolf Hitler.  Jojo Rabbit is prettige en pittige satire, waarin scenarist/regisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Hunt for tthe Wilderpeople) zelf de rol van de Führer speelt.

Op zaterdag 5 september sluit Film in ’t Park af met The Gentlemen. Daarin beheert Amerikaanse drugsbaas (Matthew McConaughey) in Londen een reusachtig wiet-imperium. Hij verdient bakken met geld aan zowel de productie als distributie van de plantjes. Dus zijn er misdadige kapers op de kust, al helemaal wanneer het gerucht gaat dat hij zijn business van de hand wil doen. The Gentlemen, verder met Colin Farrell en  Hugh Grant, is een weelderig vormgegeven misdaadcomedy van de Brit Guy Ritchie, die zijn sporen verdiende met onder meer Snatchen Lock, Stock and Two Smoking Barrels.   

De films beginnen om 21.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via: 

https://openlucht.suikerzoetfilmfestival.nl/

www.suikerzoetfilmfestival.nl

https://www.facebook.com/filmintpark/

Hier lees je onze eerdere aankondiging.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker