De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Twee Schiedamse genomineerden zien WWCP naar Vlaardingse inzending gaan

Vlaardingen van de toekomst; (digi)taal

Vlaardingen van de toekomst; (digi)taal

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Op 4 oktober 2019 werd De Waterweg Cultuurprijs 2019 (WWCP), stimuleringsprijs voor kunst- en cultuurprojecten in de regio Waterweg Noord, uitgereikt aan het project '(Digi)taal: Vlaardingen van de toekomst' van KITE educatie & CJV Vlaardingen. De prijs omvat 15.000 euro als bijdrage aan de realisering van het project en een sculptuur van de Vlaardingse kunstenaar Dike Hof. De prijsuitreiking vond dit jaar plaats in Museum Vlaardingen.

De jury was unaniem overtuigd van de manier waarop KITE educatie & CJV Vlaardingen met hun project een jonge doelgroep weet te enthousiasmeren en inspireren om aan de slag te gaan met digitale media van de toekomst.

De Waterweg Cultuurprijs 2019 stond in het teken van ‘Taal in de breedste zin van het woord’. In deze editie wilde het bestuur van de Stichting Waterweg Cultuurprijs vooral projecten stimuleren waarin taal het verschil maakt. KITE educatie en CJV Vlaardingen namen voor hun project een eigenzinnige interpretatie van het thema als uitgangspunt: digitaal. Codetaal en programmeertaal, als taal van de techniek en dus: de taal van de toekomst. Deze twee organisaties hebben elkaar gevonden in een gedeeld doel: het creëren van een serie speciaal ontworpen workshops waarin kinderen op eigen en experimentele wijze kennis maken met deze taal. De initiatiefnemers kozen ervoor om dit te doen vanuit het perspectief van de hedendaagse kunst, omdat kunstenaars bij uitstek een kritische en eigenzinnige rol aannemen in het verbeelden van nieuwe ontwikkelingen. De jury heeft veel waardering voor het uitgangspunt om kinderen op kunstzinnige en experimentele wijze, door te ‘klooien met technische machientjes en materialen, kennis te laten maken met de taal van de toekomst. Leren door fantasie, direct geïnspireerd op hedendaagse kunstwerken', vindt de jury een sterk statement. 

De jury heeft veel vertrouwen in de kwaliteit en uitvoerbaarheid van het projectplan. Het project stimuleert samenwerking, innovatie en is vernieuwend en aanvullend binnen het bestaande aanbod van kunsteducatie in de regio. En dat maakt dit project belangrijk, vindt de jury. Op velerlei manieren is (Digi)taal: Vlaardingen van de toekomst een investering in de toekomst. Daarom zegt de jury met overtuiging te zijn gekomen tot de beslissing om de Waterweg Cultuurprijs 2019 toe te kennen aan KITE educatie & CJV Vlaardingen.
 
De andere twee genomineerden voor de Waterweg Cultuurprijs 2019 waren (in willekeurige volgorde): OpenArtExchange met Waterweg Street Art en Nassima Elidrissi met theatervoorstelling HOER. Deze beide genomineerden werken vanuit Schiedam.
 
De jury werd gevormd door Kefah Allush, Eppo König, Jolanda Spoel en Renee Trijselaar, onder leiding van juryvoorzitter Bert van Meggelen, tevens voorzitter van de stichting Waterweg Cultuurprijs. De Waterweg Cultuurprijs wordt mogelijk gemaakt dankzij gemeente Schiedam, gemeente Vlaardingen, gemeente Maassluis en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam e.o.. Alvast dank.​
  

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker