De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

KunstWerkt eert Michel Snoep

Vliegtuigen, boten, bomen en meer

Vliegtuigen, boten, bomen en meer

SCHIEDAM - Vanaf 2 februari 2020 brengt Stichting KunstWerkt een hommage aan de in 2016 overleden kunstenaar Michel Snoep die, als lid van het eerste uur, altijd nauw betrokken was bij Stichting KunstWerkt.

Vele Schiedammers hebben zonder het misschien te weten vast wel eens kennisgemaakt met het werk van te veel te jong overleden kunstenaar. In de Plantage staat om een boom een vliegtuig dat door Michel ontworpen en gemaakt is (zie foto onder). In een school in Vlaardingen hangt een groot vliegtuig en in Dirksland zijn drie kruiwagens van de hand van Michel te zien.

"Michel liet een omvangrijk oeuvre na: van schilderijen en tekeningen tot grafiek en objecten. Archetypische vormen als boten, bruggen, water, vogels en bomen maar ook vliegtuigen en steden keren steeds terug in het werk. De heldere beeldtaal is volgens liefhebbers het stempel van de maker. Want hoe verschillend zijn aanpak ook kan zijn, het blijft altijd onmiskenbaar een ‘echte Snoep’", zo schrijft de stichting in de aankondiging van de komende expositie.

Michel Snoep (1959) is in Schiedam geboren en getogen, maar woonde de laatste jaren van zijn leven met zijn gezin op Goeree-Overflakkee. Hij was zowel beeldend kunstenaar als docent schilderen en idee/3-dimensionale beeldontwikkeling aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Voor deze expositie hebben curatoren Joost Kalhoven en Sjef Henderickx een dwarsdoorsnede van zijn werk geselecteerd. Het geeft een duidelijk beeld van de veelzijdigheid van de maker. 
De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het beheer van de nalatenschap van de kunstenaar.

Lees hier ons eerdere artikel over Michel Snoep en fotograaf John Middelkoop.

Opening zondag 2 februari om 15.30 uur door kunsthistoricus Michael van Hoogenhuyze. 
Finissage & Kunstgesprek met Cilia Batenburg en de curatoren zondag 23 februari om 15.30 uur.

Foto boven: Michel Snoep (door Erwin Suvaal); foto 1 onder: Stad en land (door Michel Snoep); foto 2 onder: vliegtuig in Plantage (door Louise Melchers); uitnodiging KunstWerkt

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

1 commentaar(en) op artikel "Vliegtuigen, boten, bomen en meer"

Informatief en fijn te lezen

Door: Olga van Dijke Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker