De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

AiR-schip Kabouter kun je bezoeken

Vreemde onderzoeker in Schiedam

Vreemde onderzoeker in Schiedam

SCHIEDAM - Aan de Noordvest 34 in Schiedam, naast de molen De Palmboom, ligt aan de kade het voormalige vrachtschip Kabouter. Het schip is het afgelopen jaar verbouwd. Op zaterdagmiddag 5 september om 15.00 uur heeft de officiële opening plaatsgevonden. Het is op donderdag, vrijdag en zaterdag te bezoeken. 

Het ruim is verbouwd tot atelier. De stuurhut en het achteronder zijn geschikt gemaakt om in te wonen. Dat biedt de mogelijkheid om er een kunstenaar te laten werken en wonen. Eigenaar van het schip is Stichting De Schiedamse Molens. De stichting wil kunstenaars er gedurende enige tijd laten wonen en werken. De eerste 'artist in residence' (AiR) in dit stuk industrieel erfgoed is (met ingang van 1 september aanstaande) de Rotterdamse kunstenaar Olaf Mooij. De verhuur van het schip aan een kunstenaar is voor een periode van één maand (huur 700 euro).

Hij zal het ruim als atelier- en tentoonstellingsruimte gebruiken. Het AiR-schip Kabouter is tot 30 september 2020 te bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Bovendien zullen op enkele dagen werken van hem op de kade worden tentoongesteld. 

"In het ruim is een laboratorium ingericht waarin een vreemde wetenschapper de 'Carcheoloog' de schijn hooghoudt dat hij onderzoek doet naar waar de auto nu precies vandaan is gekomen", zo kondigt de stichting met een vleugje mysterie de eerste expositie in het schip aan. 

Kunstenaars die geïnteresseerd zijn in wonen/werken op het schip kunnen informatie vragen bij Hugo Boogaard, directeur Stichting De Schiedamse Molens,
per e-mail hboogaard@deschiedamsemolens.nl

Hier lees je eerdere artikelen over dit onderwerp:
99 bootjes voor AIRship de Kabouter ()
Vrachtschip Kabouter wordt atelier ()

Jan Willem de Boer van JW TV nam een kijkje en sprak met de kunstenaar. Je kunt het interview zien door op de eerste afbeelding hieronder te klikken.

(dit artikel is een update van ons artikel van 4-9-2020)

Foto: Olaf Mooij en zijn creaties (foto door Louise Melchers)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker