De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Een interview met Nol Havens van VOF de Kunst

'We gaan de tent op z'n kop zetten!'

'We gaan de tent op z'n kop zetten!'

SCHIEDAM - Op woensdag 19 februari komt VOF de Kunst naar Theater aan de Schie in Schiedam met de voorstelling 'Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan), een voorstelling met hits, kinderliedjes en sterke verhalen.
 
Jarenlang toerde de band met zeer succesvolle kindervoorstellingen langs de Nederlandse theaters. Nol Havens, zanger van VOF de Kunst: ‘’Het is zó heerlijk om op het toneel te staan. Elke keer weer, elke voorstelling, genoten we ervan.’’ Daar begon het te kriebelen om ook met het volwassen repertoire de theaters in te gaan. Als je het hebt over het bloed kruipt waar het niet gaan kan… en daarmee werd de titel van de nieuwe theatervoorstelling gevonden." 

‘’We waren het er snel over eens’’, zegt Nol, ‘’die theatervoorstelling ging er komen. Uiteraard komen onze grote hits langs, maar we hebben ook nieuwe nummers geschreven. Je kunt je voorstellen wat voor avonturen we meegemaakt hebben in de afgelopen 38 jaar. Ook die delen we graag met ons publiek!’’ 

Als je het hebt over een periode van 38 jaar, dan heb je het over generaties. Nol: ‘’De jongeren die vroeger – en nu nog waarschijnlijk – ‘Suzanne’ en ‘Eén kopje koffie’ meezongen, kregen kinderen die vervolgens met onze kinderliedjes opgroeiden. Zeker weten dat zij óók onze andere hits kennen. Daarom wordt het een mix van ons repertoire, een feest van herkenning voor iedereen.’’ 

Plezier is een belangrijke factor voor de band. Nol: ‘’We gaan de tent op z’n kop zetten. We zijn vrienden, één blik is genoeg. Als er iemand in het publiek een gek verzoeknummer roept, kijken we elkaar aan en beginnen we. Of niet. Dat is het mooie van volwassen worden; je neemt jezelf niet meer zo heel serieus en je staat opener en vrijer op het podium. Er zijn geen spelregels meer, we doen wat we willen. Met de muziek die ons verbindt. Als band en met ons publiek. We gaan knallen! 40 keer!’’ besluit Nol. 

VOF de Kunst staat met de voorstelling 'Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)' op woensdag 19 februari in Theater aan de Schie. Toegang is € 25,00 en € 22,50 voor 65+/CJP. Reserveren kan via www.theateraandeschie.nl.  De voorstelling begint om 20.15 uur.

Foto: VOF de Kunst (door Ruut Dijkstra van Licht-werk)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: