De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Sprookjesachtig verlicht Julianapark

Winterlicht opent met lampionoptocht

Winterlicht opent met lampionoptocht

SCHIEDAM - De opening van het driedaagse Lichtfestival Winterlicht in het Julianapark is aanstaande donderdag om 17.00 uur. De opening wordt voorafgegaan door een optocht met lampionnen (community-artproject door Rachel de Boer) en begeleid door een kunstzinnig verlichte drumband (door Yvon Koopman).

Op donderdag 12 december om 17.00 uur vertrekt vanaf De Erker de lampionoptocht, via Frankeland naar het Winterlicht in het Julianapark. De steelband Dream Team gaat voorop. De lampionoptocht duurt ongeveer twintig minuten. Alle kinderen zijn welkom. Er zijn lampions beschikbaar.

Na de officiële opening van het Lichtfestival is er een vuurshow door een vuurkunstenaar. Daarna kun je lichtkunstwerken in het Julianapark bekijken. De lichtkunstwerken kun je ook bekijken op de andere dagen van het festival: vrijdag 13 en zaterdag 14 december tussen 17.00 - 22.00 uur. Lichtfestival Winterlicht beleeft dit jaar de zesde editie. Er doen twintig lichtkunstenaars aan mee. Behalve lichtkunst zijn er in de centrale koepel van het park ook performances, muziek en vuuracts. Daarnaast zijn er hapjes en drankjes te koop.

Deelnemende kunstenaars zijn onder anderen Egied Simons met Ring of Fire, Aldo Hoeben met Wereldbol, Heleen Langkamp met Heartbeat I en II, Niels de Bakker met Covey  en Mark Swysen met Genesis. Mark Swysen doet al een aantal jaren mee aan Winterlicht Schiedam (Lees hier over zijn eerdere deelname). Onder de kunstenaars zien we ook het duo Vendel & de Wolf dat op Amsterdam Light Festival de internationale pers haalde en voor Winterlicht een nieuwe variant op dit in Amsterdam getoonde werk maakte. Tamar Frank komt met haar werk dat ze eerder op GLOW Eindhoven toonde. Verder zijn er Mike Rijnierse alsook Sander Bokkinga die afgelopen jaar een opvallende kerstexpositie op het binnenplein van Museum Boijmans had. Giny Vos toont beelden van haar recente werk in India. Bovendien is er een samenwerking tussen zes studenten van de Willem de Kooningacademie. 

Op vrijdag 13 december treedt de Schiedamse band Sjarm om 19.00 uur op. Sjarm is een groep van 5 muzikanten die voornamelijk wereldmuziek ten gehore brengt. De band bestaat uit René Koop, Ron Brevé, Suzette Ronteltap, Auke Pol en Jasper de Koster.

Foto's: Boven: een kunstwerk van vorig jaar; foto's onder Sjarm tijdens het (koude) optreden van vorig jaar, Mark Swysen met een installatie (foto's door Louise Melchers)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het evenementen-nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: