De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Opgenomen in Stedelijk Museum Schiedam

Woensdag 'Kunst en Kitsch' op TV

Woensdag 'Kunst en Kitsch' op TV

SCHIEDAM - Wat kwam er uit de vuilnistassen en het bubbeltjesplastic? Presentator Frits Sissing en zijn team liepen enthousiast rond bij het Stedelijk Museum Schiedam, eerder dit jaar (in januari) tijdens de opnamedag van het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch. Werd er een meesterwerk ontdekt in het museum? Woensdagavond 16 oktober kun je het zien: om 20.35 uur op NPO 1.

Dan kun  je zien wat voor spullen de bezoekers meebrachten en welke verhalen de experts daarover wisten te vertellen. Elke bezoeker nam maximaal drie objecten mee waarvan ze verwachtten dat deze (veel) geld waard zouden zijn. Sommigen waren benieuwd naar de verhalen van een geliefd voorwerp. Er waren 800 kaarten beschikbaar die de deur uit vlogen. Het Stedelijk Museum Schiedam was van de musea die dit jaar meedoen, de eerste locatie die was uitverkocht. Was je zelf een van de bezoekers, dan zul je wellicht benieuwd zijn of je zelf in beeld komt. 

Hier lees je onze artikelen over de opnamedag:

https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/kunst-of-kitsch-wat-zou-het-zijn

https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/schilderijen-en-hun-signatuur

https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/jeneverglaasjes-niet-in-de-glasbak

https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/ajax-die-huilt-en-veilige-handel-tara

Foto door Jan Schrijver

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam e.o. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: