De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Zeven jubilarissen bij St. Radboud

Zeven jubilarissen bij St. Radboud

SCHIEDAM - Vorige week heeft muziekvereniging St. Radboud (Schiedam-Kethel) een zevental muzikanten gehuldigd. Zo werd Kees van der Drift (baritonsax) gehuldigd voor zijn 50-jaar lidmaatschap van de muziekvereniging. Hij werd geëerd met het gouden insigne van de ZHBM en een grote bos bloemen. 

De tweede jubilaris was Joke Vaarting, klarinettist. Haar werd de antiek zilveren speld overhandigd. Natuurlijk ook met een mooie bos bloemen. Vermeldenswaardig is dat Joke de eerste vrouw is die bij Radboud het 40-jarig jubileum viert. Een drietal leden vierden hun 25-jarig lidmaatschap: Jeanne Dingenouts-de Jong (sax), Daniel Klein Breteler (trombone) en Willem Wittebol (bastuba). 

Het bestuur vond dat ook twee orkestleden die 65 jaar lid van Radboud zijn, gehuldigd moesten worden. Op 1 januari 1953 werd Wim van der Drift (fagot) als jong lid ingeschreven. Omdat er naast Wim al 5 andere broers lid waren van Radboud, kon de laatste broer uit het gezin Van der Drift niet achterblijven. Zo werd Kees (euphonium) enkele maanden later ook lid van de Kethelse harmonie.  Ze hebben samen nog twee “records”… Wim mag zich verheugen op de titel “langst spelend lid” en Kees op de titel “nestor van het orkest”.  Bijzonder dat 2 leden 65 jaar lid zijn van een vereniging die dit jaar 130 jaar bestaat. Beide muzikanten hebben dus samen ook 130 jaar meegemaakt en de vele successen en hoogtepunten beleefd.

'50 jaar lid' Kees is een neef van '65 jaar lid' Kees. In het orkest heeft nog een Kees van der Drift zitting, een neef van beiden. 


Op de foto honderddertig jaar muzikale ervaring, Wim (links) en Kees van der Drift (rechts)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker