'Moeder met kind wacht huisuitzetting'

SCHIEDAM - OuderenPartij Schiedam stelt vragen aan het college van B&W over de bereikbaarheid van woningcorporatie Woonplus. 'Terugbelverzoeken worden onbeschoft afgewimpeld', zo stelt de partij. De partij kaart een schrijnend geval aan, waarin een alleenstaande moeder met haar kind wegens en moeilijke financiële situatie uit haar huis dreigt te worden gezet. Een humane oplossing is mogelijk, naar het oordeel van de partij....

Fahid Minhas wint BB-award

SCHIEDAM - In een door het vakblad Binnenlands Bestuur gehouden verkiezing is de Schiedamse wethouder Fahid Minhas uitgeroepen tot 'Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar'.

Ja/Ja of Nee/Nee of géén sticker?

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam voert met ingang van 1 juli 2020 de zogenoemde 'Ja/Ja-stickers' in. Dat maakte wethouder Jeroen Ooijevaar vanmiddag tijdens een gesprek met de pers bekend.

Trek 80-km-zone A20 door tot Kethelplein

SCHIEDAM - Wethouder Jeroen Ooijevaar heeft gisteren namens Schiedam het landelijke ‘Schone Lucht Akkoord’ getekend. Dat is een afspraak die negen provincies en vijfendertig gemeenten aangaan met minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen).

'Vuurwerkvrije stad' motie GroenLinks

SCHIEDAM - Als het aan GroenLinks Schiedam ligt, wordt heel Schiedam komende jaarwisseling een vuurwerkvrije zone. Raadslid Sandra Mantingh: “Het is werkelijk waar absurd dat deze vuurwerkterreur nog is toegestaan. Vuurwerk zorgt elk jaar weer voor dode en gewonde mensen en dieren. Er is behoefte aan een totaalverbod, maar in de Tweede Kamer zijn veel partijen te laf om daarvoor te zorgen, daarom moeten wij als gemeente nu echt...

Schiedam voert Ja/Ja-sticker in

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam gaat binnenkort de zogenoemde 'Ja/Ja-stickers' invoeren. Dat zal gaan gebeuren via het zogenoemde Rotterdamse model.

Laatste dag dat je kunt stemmen

SCHIEDAM - De Schiedamse wethouder Fahid Minhas is door het tijdschrift Binnenlands Bestuur genomineerd voor de titel 'Beste bestuurder jonger dan 40 jaar'. Voor de titel komen bestuurders van provincies, gemeenten en waterschappen in aanmerking. Wethouder Minhas is een van de drie kanshebbers.

Net Niet Genoeg wint Rooie Molenprijs

SCHIEDAM - Sinds 2012 kent de SP Schiedam jaarlijks de "Rooie Molenprijs" toe aan een persoon of instelling die zich in het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal en/of cultureel gebied voor de inwoners van de gemeente Schiedam. Stichting Net Niet Genoeg is de winnaar van de Rooie Molenprijs 2020.

'Gepikeerd over de kaarsjesavond'

SCHIEDAM - Schiedammer Gerhard de Kok heeft een boze brief geschreven aan de gemeenteraad over de kaarsjesavond van afgelopen december. "Vele burgers waren zeer gepikeerd over de gang van zaken van de kaarsjesavond”, is de mening van Gerhard de Kok.

'Raad niet volledig geïnformeerd'

SCHIEDAM - De OuderenPartij Schiedam stelt het collge van B&W schriftelijke vragen over de prestatieafspraken tussen Gemeente Schiedam, WoonPlus en HOW (Stichting Huurdersbelangenorganisatie Woonplus). Er zou een akkoord getekend zijn tussen genoemde partijen, maar HOW heeft slechts voor 'gezien' getekend, zo heeft de partij geconcludeerd. De partij vindt dat de raad niet volledig geïnformeerd is door het college. Is er druk...

Bouwproject achter het station

SCHIEDAM - Aanstaande dinsdagavond aanvang 19.30 uur geeft de gemeente in het schoolgebouw Lentiz Life College aan de Parallelweg 401 in Schiedam informatie over de bouw van huur- en koopwoningen, kantoren en een hotel in de omgeving van het Station Schiedam Centrum.

Verbod op oplaten ballonnen

SCHIEDAM - Met ingang van 1 januari 2020 is het niet langer toegestaan in Schiedam om ballonnen op te laten. Dat is besloten door de gemeenteraad.