Zelden iets lelijks gezien als Stadserf

SCHIEDAM - Bart Voortman zal dinsdag 21 april geïnstalleerd worden als raadslid van GroenLinks Schiedam. Hij volgt hiermee Guido Antunes op, die zijn functie als raadslid per 31 maart neerlegde. Bart begint meteen met gepeperde uitspraken, zoals 'zelden zoiets lelijks gezien als het Stadserf'.  Als nieuw fractielid en raadslid krijgt Voortman de onderwerpen werk en inkomen (o.a. armoede, bijstand, schulden), zorg, WMO,...

Het 'nieuwe normaal' is 1,5 meter

SCHIEDAM - Voorlopig komen er geen versoepelingen van de coronamaatregelen. Dat zou volgens Rutte een enorme fout zijn. Dit vertelde hij tijdens een persconferentie die hij samen met vice-premier De Jonge gaf over de ontwikkelingen op het gebied van de aanpak van de coronacrisis. 

Kuzu stopt als leider van DENK

DEN HAAG/SCHIEDAM - Tunahan Kuzu (1981), fractievoorzitter van DENK in de Tweede Kamer en partijleider, heeft vandaag bekendgemaakt deze twee functies neer te leggen. Hij zal voor de komende Tweede Kamerverkiezingen niet beschikbaar zijn als lijsttrekker. Wel maakt hij deze zittingsperiode van de Tweede Kamer af als lid van de Tweede Kamer. Farid Azarkan is per direct de fractievoorzitter van DENK. Na de verkiezingen volgend jaar maart...

Toch vergadering raad op 21 april

SCHIEDAM - De gemeenteraad van Schiedam komt vanwege de coronacrisis alleen nog bijeen voor de hoogstnoodzakelijke onderwerpen. Dit houdt in dat alle geplande bijeenkomsten in fysieke vorm komen te vervallen. Dat was al het geval in deze en vorige week.

5G vormt ernstig risico voor gezondheid

SCHIEDAM - Gisteravond werd in de gemeenteraad een actualiteitendebat gevoerd over de toekomstige uitrol van het 5G-communicatienetwerk. Dit was aangevraagd door Arie Villerius, fractievoorzitter LOS. Villerius maakt zich grote zorgen over de nadelige gevolgen van een 5G-netwerk voor de gezondheid van de inwoners van Schiedam.

Voor opvang zijn pleeggezinnen nodig

SCHIEDAM - Gisteravond laat is de door DENK ingediende motie 'Opvang alleenstaande en kwetsbare vluchtelingenkinderen' met brede steun aangenomen. De motie was mede ondertekend door Progressief Schiedam, SP, Fractie van Dijk, Groenlinks, D66 en PvdA. 

Afsteekverbod vuurwerk Schiedam

SCHIEDAM  - In de gemeenteraad van Schiedam lagen vanavond twee moties voor met betrekking tot het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Zojuist is er gestemd over de 'Motie Vuurwerkvrij Schiedam'. Deze is aangenomen, wat betekent dat de raad een totaalverbod voor onze gemeente op het afsteken van consumentenvuurwerk (categorie F2 en F3) wenselijk vindt. 

GroenLinks houdt 'Okselfris'

SCHIEDAM - Aanstaande vrijdag houdt GroenLinks een voor iedereen vrij toegankelijke themabijeenkomst in Jeneverie 't Spul. Onderwerp is het gebruiken van cosmetica die gezond zijn voor de gebruiker en die niet belastend zijn voor ons milieu. 

Joch Elderkamp nieuwe voorzitter

SCHIEDAM - Joch Elderkamp is tijdens de Algemene Ledenvergadering van D66 Schiedam gekozen tot voorzitter. Scheidend voorzitter John Borsboom (links op de foto) heeft de voorzittershamer overgedragen.

'Sprake van ongepaste inhaligheid?'

SCHIEDAM/VLAARDINGEN/MAASSLUIS - De fractie van de OuderenPartij Schiedam heeft vragen gesteld aan het college van B&W van Schiedam over het sociaal werkbedrijf Stroomopwaarts. De vragen gaan onder meer over het functioneren van Stroomopwaarts, waarin volgens onderzoeksbureau Berenschot het nodige te verbeteren is, en over het inkomen van de directeur van Stroomopwaarts Desiree Curfs. Zij heeft een salaris van ruim...

De Boshoek wint de Valentijnsprijs

SCHIEDAM - Voor de elfde maal heeft D66 Schiedam de Valentijnsprijs uitgereikt. Dat gebeurde vanavond in Soos Blauwhuis. Er waren zeven genomineerden. De vrijwilligers van De Boshoek wonnen de prijs. Jan Willem de Boer van JW TV werd eervol tweede.