Minhas gaat in op selectie partners

SCHIEDAM/AMSTERDAM - De Reiswijzer Gebiedsontwikkeling is een handleiding voor o.a. gemeenten, bouwbedrijven en projectontwikkelaars om samen te kunnen werken bij het ontwikkelen van gebieden. Er komt een nieuwe versie. Deze werd op de vastgoedbeurs Provada aangekondigd en in een panel besproken met hierin de Schiedamse wethouder Fahid Minhas.

Méér goede woningen voor Schiedammers

SCHIEDAM - ‘Vernieuwen door te blijven investeren’ is de titel van de Zomernota 2020 van het Schiedamse college. Het college geeft aan dat - ondanks dat de gemeentelijke financiën onder druk staan - ervoor gekozen is te blijven investeren. Hierbij is het uitganspunt dat de lasten van de Schiedammers niet omhoog gaan. "Dit vraagt om duidelijke keuzes. Een van die keuzes is het mogelijk blijven maken van een...

SP bezorgd over opkopen woningen

SCHIEDAM - Theo Wijmans van de SP heeft vragen gesteld aan het college van Burgemeester & Wethouders van Schiedam over opkopers die zich op de markt van huizen tot ongeveer 140.000 euro begeven.  

'SchieTV doet vooral collegetour'

SCHIEDAM - Gemeenteraadslid Andreas Rose van LOS heeft kritiek geuit op het functioneren van Schie TV. Dat doet hij naar aanleiding van de reportage die door de lokale omroep is gemaakt van de officiële opening afgelopen zaterdag van Sportpark Harga. Rose zegt Jan Willem de Boer (foto) te missen op televisie.

Top 3: 1 PvdA, 2 FvD, 3 VVD

SCHIEDAM - Ook in Schiedam heeft het Timmermans-effect zich laten gelden en heeft de PvdA de meeste stemmen gekregen in de Europese verkiezingen: 17,5%. Het FvD sprong uit het niets naar plaats twee met 16,3% van de stemmen.

VVD en DENK willen vlaggen zien

SCHIEDAM - De VVD en DENK hebben gezamenlijk een voorstel ingediend voor het plaatsen van de Nederlandse en Schiedamse vlag in de Schiedamse raadszaal, de Aleidazaal in het Stadskantoor.

Dit gaan bestuurders van Delfland doen

DELFLAND - Het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Delfland is op 20 mei benoemd door de Verenigde Vergadering. Op 21 mei werden in een constituerend beraad de portefeuilles verdeeld.  

Raoul Boucke (D66) geeft visie

SCHIEDAM - Donderdag 23 mei a.s. zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. D66 Schiedam houdt in dit  kader op 12 mei een interactief gesprek met Raoul Boucke, kandidaat namens D66 voor het Europees Parlement.

Na de zomer langer Lichtblauw op straat

SCHIEDAM - De 52 medewerkers van het team Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam zullen na de zomervakantie flexibeler worden ingezet. Wat de burger daar vooral van zal merken is dat van maandag tot en met zaterdag de medewerkers van de zogenoemde Lichtblauwe Brigade tot elf uur 's avond zullen zijn ingeroosterd. Burgemeester Lamers gaf vanmiddag een toelichting in een persconferentie. 

Oproep: stop verkoop Eneco

SCHIEDAM - Eneco is eigendom van 44 gemeenten. Nog wel, want veel van die gemeenten willen hun aandelen Eneco verkopen. PvdA en GroenLinks Schiedam verzetten zich hiertegen en hebben vandaag een statement opgesteld. "GroenLinks en PvdA Schiedam slaan de handen ineen om collega raadsleden in Schiedam en andere gemeenten op te roepen terug te keren van het voornemen om de aandelen Eneco te verkopen. Bijgevoegd gezamenlijk statement...

Lage vaccinatiegraad in Schiedam

SCHIEDAM - De fractie van D66 meldt in een persbericht zich zorgen te maken over de lage vaccinatiegraad in Schiedam en vraagt aan het college van B&W wat het college hieraan doet.

Hof van Spaland mogelijk gesloopt

SCHIEDAM - Mogelijk gaat het Winkelcentrum Hof van Spaland op termijn tegen de vlakte en wordt er een nieuw winkelcentrum gebouwd op het nu bijna geheel braakliggende stuk Bachplein. Ook een combinatie van nieuwbouw op het Bachplein en gedeeltelijk slopen van Hof van Spaland (Albert Heijn en parkeergarage blijven dan bijvoorbeeld staan) is een optie voor de toekomstige ontwikkeling van het belangrijkste winkelgebied van Schiedam...