Twee winnaars Valentijnsprijs D66

SCHIEDAM - Voor de tiende keer op rij heeft D66 Schiedam de Valentijnsprijs toegekend. Dit jaar waren er liefst veertien genomineerden. De winnaars zijn vanavond op Valentijnsdag bekend gemaakt in Soos Blauwhuis. De twee winnaars zijn Willy Heikamp en Natascha Visser.

Delft moet hand in eigen boezem steken

SCHIEDAM/DELFT - In de herfst van afgelopen jaar heeft Catelijne de Groot haar functie van wethouder van de gemeente Schiedam neergelegd, omdat zij in opspraak kwam bij de gemeente Delft, waar zij tot voorjaar 2018 elf jaar werkte als ambtenaar schuldhulpverlening. Er is een onderzoek ingesteld naar het functioneren van de desbetreffende afdeling van de gemeente Delft. De advocaat van Catelijne de Groot heeft inmiddels gereageerd op de...

Van het gas af? Ieder betaalt mee

SCHIEDAM - In de rubriek Politicus van de Week heeft Jan Willem de Boer de politiek veteraan Ad Mostert (VVD) geïnterviewd. Dat we aan duurzaamheid moeten werken, vindt ook Mostert, maar onderbelicht is zijns inziens dat iedere burger daarvan de rekening krijgt.

Raadsvraag Sun van Dijk over bijenhotels

SCHIEDAM - Sun van Dijk, van de eenmansfractie Fractie van Dijk heeft als raadslid vragen gesteld aan het college van B&W over de actie van de Provincie Zuid-Holland om 'bijeenhotels' weg te geven aan gemeenten en scholen. Sun van Dijk: “Het is heel goed dat de gemeente Schiedam een bij-vriendelijke gemeente is. Het zou daarom logisch zijn als Schiedam zich ook aansluit bij de actie van de Provincie en de scholen...

Twee Schiedammers op NIDA-lijst

SCHIEDAM - De islamitisch geïnspireerde partij NIDA is vertegenwoordigd in de gemeenteraden van Den Haag en Rotterdam. De partij wil meedoen aan de komende Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland. 

Anneke Post sluit zich aan bij PvdA

SCHIEDAM - Gemeenteraadslid Anneke Post-den Heijer van Fractie Post heeft bekendgemaakt zich aan te sluiten bij de fractie van de PvdA, die bestaat uit voorzitter Petra Zwang en Bilal Badri.

Morgen begint Ruseler als wethouder

SCHIEDAM - Op dinsdagavond 15 januari 2019 is Duncan Ruseler (AOV) benoemd en beëdigd als wethouder van Schiedam. De commissie benoeming wethouder bracht even daarvoor een positief advies uit, waarna de gemeenteraad akkoord ging met zijn benoeming. Duncan Ruseler neemt binnen het college de plaats in van Catelijne de Groot, die in oktober terugtrad.

Aanpak file voor rotonde in Noord

SCHIEDAM - Op de 's-Gravelandseweg - een belangrijke ontsluitingsweg voor Schiedam Noord - staat bijna elke werkdag tussen half vijf en zes uur een file. Het verkeer hoopt op voor de rotonde die deze weg verbindt met Zwaluwlaan en Slimme Watering. Raadslid Bertus Feelders heeft namens de VVD-fractie hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Die vragen lees je hieronder.

'Van het gas af' haaks op vergunning

SCHIEDAM - Sandra Mantingh, gemeenteraadslid  van GroenLinks heeft namens haar fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het verlenen van een vergunning aan Staalharderij Dominial, een bedrijf dat voor zijn werkzaamheden veel gas gebruikt (het bedrijf is al jaren gevestigd in bedrijvengebied Vijfsluizen; de vergunning gaat om 4 extra ovens). Dat staat haaks op de ambities van de gemeente...

Overlast scooters op Hoogstraat

SCHIEDAM - Zaterdag 5 januari 2019 gaat de fractie van D66 Schiedam tussen 13:00 en 15.00 uur de straat op. Je komt de fractieleden tegen in winkelcentrum Hof van Spaland en in de binnenstad. Schiedammers wordt verzocht een wenskaart in te leveren. Onder meer kan worden gesproken over de deze week door D66 gestelde vragen aan het college van B&W over verkeersproblemen op de Hoogstraat.

Theo Wijmans terug in raad voor SP

SCHIEDAM - Theo Wijmans volgt Hakan Küçük op als raadslid voor de SP. Eerder deze maand stapte de tweehoofdige SP-fractie in de Schiedamse gemeenteraad compleet op.

Een sigaar haalde je bij haar

SCHIEDAM - Je kunt gerust van een traditie spreken, als je al 24 jaar rond de kerst attenties rondbrengt. Het AOV (Algemeen Ouderen Verbond) doet dit. De partij bezorgde dit jaar niet alleen bij de leden een lekkere kerststol, maar ook bij een aantal oude en eenzame burgers. Een van hen is Enny Stouthandel.