PPSC werkt aan de derde helft

SCHIEDAM - De voetbalvereniging P.P.S.C. en het Nationaal Ouderenfonds houden op dinsdagmiddag 25 juni 2019 de workshop “P.P.S.C. 100 jaar vitaal / samenwerken naar De Derde Helft  ” Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente Schiedam.

2019 brengt nieuwe kampioen voetbal

VOETBAL - Aanstaande weekeinde vindt op de velden van Excelsior'20 het Schiedams kampioenschap 2019 plaats. Het toernooi gaat dit seizoen alweer zijn vijfde editie in. Op 22 juni strijden de eerste elftallen om de eer van de jeneverstad. Een dag later zijn de jeugdelftallen van de Schiedamse verenigingen aan de beurt.

Schiedam houdt lang stand bij Domstad

HONKBAL/SOFTBAL - Het honkbalteam van SV&HV Schiedam heeft zondag niet kunnen winnen van Domstad Dodgers. In Utrecht waren de Domstedelingen net iets sterker. Na 9 innings stond er een eindstand op het scorebord van 13-9.

Nexus neemt eervol afscheid

SCHIEDAM - Na het verlies van twee weken geleden tegen de nummer twee uit de competitie (DES), kon Nexus er niet meer aan ontkomen dat het team volgend jaar op het veld helaas weer in de derde klasse moeten gaan spelen. Deze laatste wedstrijd van het seizoen ging dus om des keizers baard, want ook voor Erasmus stond er niets meer op het spel. In de uitwedstrijd had Nexus de winst na een grote voorsprong slordig uit handen gegeven. Op Thurlede...

Twee geslaagden voor 1e dan judo

JUDO - Bij de zaterdag gehouden danexamens in Spijkenisse zijn Sportinstituut Schiedam judoka’s Hannah Baghuis en Danny Gommel geslaagd voor de 1e dan judo (zwarte band). Op dezelfde dag werd met 3 teams meegedaan aan de Nationale Jeugd Teamcompetitie in Nijmegen. 

Toon blijft met HBSS in 3e klasse

VOETBAL - Met gebalde vuist liep HBSS-trainer Toon Wolters het veld in na het bevrijdende eindsignaal. Voor de poorten van de hel hadden zijn pupillen een 1-0 overwinning op TOGB weggehaald.  TOGB steeg dus niet naar de 3e klasse; HBSS verrichtte een kunststukje en bleef in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal. ,,Veel mensen, ik zal geen club noemen, hadden mij graag zien degraderen. Met HBSS hebben we iets geweldigs gepresteerd, iets om...

Excelsior'20 verslaat Sparta in T20 wél

CRICKET - De cricketers van Excelsior'20 begonnen de Twenty20-competitie met een keurige zege op Sparta. Excelsior'20 batte eerst en kwam tot 155 runs in de toegestane 20 overs. Het lukte het bezoekende Sparta niet dit totaal te overtreffen, al bleef het spannend tot in de laatste over.

Southbeach Run met R'dam Running Crew

SCHIEDAM - Bij de gemeente Schiedam is een vergunning aangevraagd voor het organiseren van het evenement Southbeach Run in Schiedam op woensdag 3 juli 2019 van 20.00 uur tot 21.15 uur.

Avondvierdaagse kan aan de wandel

WANDELSPORT - Door de gemeente Schiedam is een vergunning verleend voor het houden van het evenement Schiedamse Avondvierdaagse op maandag 17 juni 2019 tot en met vrijdag 21 juni 2019 van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Feestelijke opening Sportpark Bijdorp

HONKBAL/SOFTBAL - Zondag 23 juni 2019 wordt het vernieuwde Sportpark Bijdorp van de SV&HV Schiedam feestelijk officieel geopend. Dat gebeurt voorafgaand aan de wedstrijd van het in de topklasse uitkomende eerste honkbalteam.

Ouder/jeugd-toernooi op Spieringshoek

TENNIS - Zondag 30 juni houdt tennispark Spieringshoek het traditionele 'ouder/jeugd toernooi'. Tussen 12.00 en 16.00 uur tennissen met je moeder, vader, oom, tante, dochter, buurjongen, etc. Iedereen mag mee doen, met of zonder tenniservaring of lidmaatschap.

Rebels Rotterdam op Sportpark Harga

AMERICAN FOOTBALL - Aanstaande zaterdag vindt op Sportpark Harga op een veld van HBSS een clinic plaats waarin vrouwen (vanaf zestien jaar) kennis kunnen maken met American football. Deelname is gratis en aanmelding is niet nodig. De clinic begint om 13.30 uur en wordt verzorgd door Rebels Rotterdam.