2e periodetitel bijna voor SVV

VOETBAL - De voetballers van SVV zondag zijn aan een fantastische reeks bezig. De elf van trainer Toon Wolters presteerden uit bij VV IJsselstein bovenmatig en namen de drie punten na een 0-1 zege keurig mee naar Schiedam. Nog één punt en SVV heeft de 2e periode in de 2e klasse D in bezit.

Excelsior voor schut tegen Antibarbari

VOETBAL - De voetballers van Excelsior'20 zetten zich op groteske manier voor schut in de thuiswedstrijd tegen Antibarbari. Beide helften deden pijn aan de Schiedamse ogen. Bij 0-2 kreeg Joeri Krznaric, centrumverdediger van de thuisclub, oerdom rood. De gasten maakten vlak voor de thee ook nog de 0-3 waarna in deel twee de eindstand op 0-5 werd bepaald.

Nexus verliest van KZ Danaïden

KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond voor Nexus in Schiedam de return tegen KZ Danaïden op het programma. Een geduchte tegenstander waar eerder dit seizoen een remise tegen werd afgedwongen. Deze keer bleek de tegenstander uit Leiden een tikkeltje beter. Nexus moest continu in de achtervolging (7-10 ruststand), maar toen het spreekwoordelijke vinkentouw knapte, speelden de gasten de wedstrijd gedegen uit (13-19).
 

Schakers HZP dieper in problemen

SCHAKEN - HZP Schiedam heeft de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk aan den IJssel met 5-3 verloren, waarmee de schakers uit de Gorzen bijna niet meer kunnen ontkomen aan degradatie. Een verrassingsoplossing pakte niet goed uit.

Zesde zege op rij voor PPSC

VOETBAL - In de kraker tussen VOB en PPSC bleven de mannen van trainer Jeremy Hagestein het koelst. Na de 2-0 ruststand kwamen de Schiedammers als herboren het veld op en werd de stand omgebogen in een 2-3 overwinning. VOB eindigde het aantrekkelijke duel met 9 man.
 

Belabberd Hermes ontsnapt aan SVV

VOETBAL - ,,Met drie punten op zak,'' smaalde Hermes-DVS-trainer Richard den Ouden, ,,maar met de pest in mijn lijf kijk ik terug op een wanvertoning van mijn elftal. Gewonnen met 4-2 tegen een SVV dat meer als team opereert.''

HBSS weet weer wat winnen is

VOETBAL - Niet alleen was het weer buitengewoon, ook het spel van HBSS tegen VV Naaldwijk was soms van een ongekende schoonheid. HBSS vocht zoals trainer Toon Wolters het zo graag ziet. Het was dat de gasten een ijzersterke keeper hadden anders was de 2-0 winst van de rode lantaarndrager een stuk hoger uitgevallen.

BonTon met Wiljan Vloet (Roparun)

VOETBAL/ATLETIEK - Voor de zestiende keer lees je op onze website de rubriek 'BonTon met...'. Hierin neemt Ton de Leede bekende sportieve mannen en vrouwen uit de regio onder de loupe. Ditmaal Wiljan Vloet (56), de in Schiedam wonende directeur van de Stichting Roparun, die bij veel clubs zoals Sparta, Roda JC en PSV, trainer was of er een andere functie bekleedde. Bij de Tweede-Kamerverkiezingen in 2017 stond Wiljan op...

Voormalig topatleet ambassadeur Roparun

ATLETIEK - Voormalig topatleet en houder van het Nederlands record op de 800 meter Bram Som is de nieuwe ambassadeur van Roparun. Samen met oud-atlete Nelli Cooman en hockey-international Maartje Krekelaar vormt hij nu het ambassadeursteam. 

Nouchka Fontijn sportvrouw 2018

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Nouchka Fontijn is gekozen tot de Sportvrouw van het Jaar 2018 Rotterdam-Rijnmond. Dat werd gisteravond bekendgemaakt tijdens de uitreiking die plaatsvond in Ahoy, tijdens het ATP-tennistoernooi. Ze won in 2018 goud op het EK en zilver op het WK. 

Opnieuw medaille G-team HC Schiedam

HOCKEY - Het G-team van HC Schiedam was ook dit jaar weer uitgenodigd voor Hudito’s GGGGGroot Zaalhockeytoernooi. Vorig jaar gingen zij er met de tweede prijs vandoor en de bedoeling was om dat succes dit jaar weer te evenaren. En dat is gelukt!

Excelsior'20 dichter bij gevarenzone

VOETBAL - De intenties van Excelsior'20 waren goed, maar aan de uitvoering ontbraken belangrijke facetten. Gastgever Meeuwenplaat, dat een levensgevaarlijk aanvalstrio in huis heeft, oefende geduld uit en kwam met 3-0 zegevierend uit de strijd.