'Geef WK-titel terug aan Nouchka'

SCHIEDAM - De Nederlandse Boksbond heeft een oproep gedaan bij de Britse boxfederatie GB Boxing om Lauren Price haar wereldtitel uit overwegingen van sportiviteit terug te geven aan Nouchka Fontijn, die afgelopen zondag in de finale in de categoerie tot 75 kg aanvankelijk als winnaar was aangewezen.

Scyedam jaagt op promotieplek

TAFELTENNIS - Zaterdag is er een thuisprogramma voor de hoogst spelende Scyedam-herenteams (aanvang 14.00 uur) en de jeugdteams (aanvang 11.00 uur). Halverwege de najaarscompetitie staat het eerste herenteam op een gedeelde derde plaats en heeft daarmee zicht op een rangschikking bij de eerste drie teams, die met de eerste drie teams uit de andere eerste divisie in het voorjaar strijden om promotie naar de eredivisie.

'Dit was mijn laatste WK'

SCHIEDAM/HILVERSUM - Nouchka Fontijn heeft zojuist als gast aan tafel in het RTL-4-televisieprogramma BEAU het grote publiek laten weten dat dit haar laatste WK is geweest. Gisteren werd ze als winnaar van haar WK-finale boksen (tot 75 kg) aangewezen, maar na protest door Wales ging de boksster uit dat land, Lauren Price, met de eer strijken. De Olympische Spelen die komende zomer in Tokyo gehouden worden, zijn mogelijk nog wel een doel...

Nexus wint uit bij Conventus

KORFBAL - Op de regenachtige zaterdag stond voor Nexus een avondwedstrijd op het programma bij Conventus in Zwijndrecht. Nexus stond vooraf met acht punten bovenaan in de poule en Conventus had drie punten uit vijf wedstrijden weten te halen. Voor de wedstrijd startte, was bij Nexus al bekend dat de twee medekoplopers geen punten hadden laten liggen. Taak voor Nexus om deze pot te winnen en de punten mee naar Schiedam te nemen, zodat ze...

Judo-medailles op Open Alkmaarse

JUDO - Op het sterk bezette Internationaal Open Alkmaars Judotoernooi zijn de judoka’s van Sportinstituut Schiedam goed voor de dag gekomen. Van de 21 deelnemers keerden er 12 met een medaille huiswaarts. Bij de jongens -12 jaar waren er zelfs twee finales volledig bezet door judoka’s van Sportinstituut Schiedam (-34 en +50 kg).

Nouchka verdient goud, krijgt zilver

BOKSEN - Nouchka Fontijn was door de jury met 3-2 als winnaar van de WK-finale aangewezen. Er is door Wales protest ingediend en dit protest is toegewezen, waardoor niet Nouchka maar haar tegenstandster Lauren Price (Wales) de gouden medaille mee naar huis mag nemen.

Scyedam tafeltennis wint met 8-2

TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam boekte afgelopen zaterdag de tweede overwinning in de najaarscompetitie. Tegen US uit Amsterdam werd het op het oog een eenvoudige winstpartij, maar in de praktijk kwam de 8-2 overwinning zeker niet eenvoudig tot stand. Thomas Baart en Nermin Smajic wonnen hun drie enkelspelen, Jeroen Bastiaansen deed daar met twee overwinningen weinig voor onder.

Nouchka Fontijn door naar WK-finale

BOKSEN - Nouchka Fontijn heeft zojuist in een moeilijke partij gewonnen van haar Canadese tegenstandster Tammara Thibeault en heeft zich hiermee geplaatst voor de finale van het WK Boksen voor dames in Ulan Ude (Siberië, Rusland). De jury-uitslag was 4-1 in het voordeel van de Schiedamse bokster. 

Nouchka Fontijn in halve finale WK

BOKSEN - Nouchka Fontijn heeft de halve finale bereikt op het Wereldkampioenschap Boksen. Dat deed ze door in het middagprogramma in Ulan Ude (Nederlandse tijd 8.30 uur) de Chinese Lu Zheng overtuigend te verslaan. Zowel in de eerste als in de tweede ronde liep de Chinese tegen acht tellen van de scheidsrechter op.

TTV Scyedam komt stroef op gang

TAFELTENNIS - Aanstaande zaterdag staat pas de tweede thuiswedstrijd op het programma voor de hoogst spelende herenteams en de jeugdteams van de TTV Scyedam. Het is echter ook de laatste ronde van de eerste helft van de najaarscompetitie. Het eerste herenteam zal nog flink aan de bak moeten om bij de eerste drie te eindigen. Het is belangrijk bij de eerste drie te eindigen: samen met de eerste drie van de andere eerste divisie poule, wordt in...

Nouchka Fontijn wint haar 1e partij

BOKSEN - Nouchka Fontijn heeft zojuist om 14.00 uur in Ulan Ude in Siberië (8.00 uur in ons land) haar eerste partij op het WK Boksen gewonnen tegen Akerke Bakhytzhan uit Kazachstan. Alle juryleden kozen haar als winnares, wat een uitslag betekent van 5-0 voor de Schiedamse boksster.

Judoka's behalen veel ereplaatsen

JUDO - Afgelopen weekend kwamen judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie in Made en Zuidland. Aimee de Bloeme en Justin Droppert werden gisteren in Made kampioen.