HBSS wint derby tegen Kethel

VOETBAL - HBSS maakte van de lichtwedstrijd in de derde klasse D tegens stadsgenoot Kethel Spaland een feestje. Er was muzikale omlijsting en vooral: thuisploeg HBSS won met 3-1.

Doelman Aad van Diest (91) overleden

SCHIEDAM - Aad van Diest (30 april 1928) is op 91-jarige leeftijd overleden. Afgelopen woensdagavond 27 november overleed hij na een kort ziekbed. 

HOV - Kethel bij 1-1 gestaakt

VOETBAL - Kethel Spaland ging zondag in de uitwedstrijd in Rotterdam-Noord tegen HOV/DJSCR met 0-0 de rust in, raakte in de tweede helft op achterstand en wist deze met een man meer weg te werken. De teller bleef enkele minuten voor tijd op 1-1 steken, toen de arbiter voortijdig de kleedkamer opzocht. 'Gestaakt wegens wanordelijkheden', zo is de omschrijving op het wedstrijdformulier.

Zeven bekers voor judoka's

JUDO - Zaterdag kwamen er tien judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie op het 33e Frans Odijk toernooi in Wijk bij Duurstede. Zeven van hen wisten een mooie beker te winnen.

Nexus begint goed aan zaalseizoen

KORFBAL - Nexus heeft thuis in de Margriethal in Schiedam de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen Atlas uit Ritthem met 20-13 gewonnen.

Hermes-DVS wint opnieuw én dik

VOETBAL - Na vorige week het zoet der overwinning te hebben geproefd, speelden de Schiedammers vandaag thuis tegen Blijdorp. Opnieuw slaagden de Schiedammers er in de volle buit binnen te halen en dat met een ruime marge: 4-0.

Gehele SVV-bestuur is opgestapt

VOETBAL - Het volledige bestuur van voetbalvereniging SVV is gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering opgestapt. Het opgestapte bestuur licht het besluit in een verklaring toe, die je hieronder in haar geheel kunt lezen. 

Winter Village zaterdag officieel open

SCHIEDAM - Van zaterdag 30 november tot en met zondag 12 januari kun je midden in het centrum van Schiedam - op het Stadserf - schaatsen op de overdekte ijsbaan van Winter Village. Er is ook een pop-uprestaurant. Maandag is men met de opbouw begonnen. Zaterdagmiddag om 13.00 uur vindt de feestelijke officiële opening plaats.

Verkoop hal; protest 212 tennissers

TENNIS - 212 tennissers, veelal senioren, hebben de gemeenteraad een brief gestuurd waarin zij hun bezorgdheid uiten over de mogelijke verkoop van de Kethelhaghe tennishal aan de exploitant van sportcomplexen Optisport. Die zou van Kethelhaghe een kinderspeelpaleis willen maken

Nominaties sporters van het jaar bekend

SCHIEDAM - Het jaar 2019 nadert zijn einde en dus is het tijd om terug te blikken op de sportieve prestaties van afgelopen jaar in Schiedam. Schiedam is volop in beweging en aan het sporten, maar wie gaan er dit jaar met de prijzen vandoor? De nominaties zijn bekend. Ook dit jaar kan weer iedereen zijn of haar stem uitbrengen in de categorieën Sporter, Sportploeg en Talent van het jaar. Op vrijdag 24 januari worden de prijzen uitgereikt...

Korte metten met Rotterdammers

DAMMEN - Er was zaterdag tijdens de vierde ronde van de nationale competitie weer eens reden tot feestvreugde voor de Schiedamse dammers. CCR (Constant Charlois Rotterdam) verloor in Rotterdam met 7-13 van de Schiedammers. CCR 2 was evenmin een partij voor Van Stigt Thans 2: 4-16.

Arthur den Hamer is vijfde dan judo

JUDO - Bij de hogere dan-examens van de Judo Bond Nederland, die plaatsvonden in Wijk bij Duurstede, is Arthur den Hamer geslaagd voor de vijfde dan judo.