Honkballers moeten zich revancheren

HONKBAL - Het honkbalteam van SV&HV Schiedam heeft a.s. zondag wat goed te maken. De kampioen van vorig jaar in de 1e klasse B verloor de eerste twee competitiewedstrijden van Thamen en Boekaniers. Hoogste tijd is het dus dat het een en ander wordt rechtgezet komend weekend, wanneer de Schiedammers thuis spelen tegen opnieuw het Amsterdamse Boekaniers.

Britt Eerland onderuit tegen Chinese

SCHIEDAM/BOEDAPEST - SCHIEDAM/BOEDAPEST - Britt Eerland was vandaag de laatste Nederlandse dame bij het WK tafeltennis in Boedapest. De nummer 42 van de wereld legde het af tegen de nummer vijf van de wereld, de Chinese Shiwen Liu. De Schiedamse tafeltennisster verloor in 4 games (0-4). 

SVV (zo) onderuit tegen kampioen

VOETBAL - Naast de toeschouwers was ook de pers in vol ornaat aanwezig op Harga. Er is nog al wat gebeurd op het nieuwe complex, maar weinig goeds. Na vorige week te hebben geweigerd te spelen was er veel overlegd en bleek de spelersgroep bereid om weer in actie te komen. Kampioen TOGB had nergens een boodschap aan en ging met een 1-2 zege naar huis.

Belangrijke driepunter Excelsior'20

VOETBAL - Het duel tusen Excelsior'20 en Voetbal Vereniging IJsselstein was werkelijk niet om aan te gluren. De toeschouwers genoten van het zonnetje maar wendden zich soms vol afschuw af van het gestumper op het veld. Na afloop vergat het kamp Excelsior'20 onmiddellijk alles en werd gefeest om de 2-1 overwinning. ,,Ik had vooraf gezegd,'' bekende Excelsior'20-trainer Gökhan Cayir, ,,het maakt niet uit hoe als we maar...

Korfballers verliezen van KOAG

SCHIEDAM - Op zaterdag 20 april hervatte de veldcompetitie met een thuiswedstrijd voor de korfballers van Nexus. Tegenstander was koploper KOAG uit Krimpen aan den IJssel, waarvan de heenwedstrijd ruim werd verloren. In de return konden de Schiedammers lang in het spoor van de koploper blijven, maar na een 7-11 stand bij rust werd er uiteindelijk verloren met 13-21.

Lijfsbehoud HBSS komt dichterbij

VOETBAL - Het huzarenstukje waaraan voetballend HBSS bezig is, duurt maar voort. Na de winterstop startten de mannen van HBSS-coach Toon Wolters met een puntenjacht die zijn weerga niet kent. Op bezoek bij naaste concurrent Quick Steps was één doelpunt van Zakaria Amrani voldoende om met een 0-1 naar Schiedam te vertrekken.

PPSC bereikt nacompetitie in derby

VOETBAL - Voor de voetballers van vierdeklasser PPSC krijgt dit seizoen een prettig staartje. Door de benauwde 2-1 overwinning op Hermes-DVS geeft de hoge notering op de ranglijst aan de blauwhemden het recht op het toetje dat mogelijk recht geeft op promotie naar de 3e klasse. De Hargabewoners waren zeker niet minder maar kregen de bal er in de tweede helft maar één keer in en dat was te weining om de 2-0 ruststand in de tweede helft om...

Cricketers Hermes willen naar Topklasse

CRICKET - Hermes-DVS bespeelt sinds kort een nieuw complex met prachtige faciliteiten. Het cricketveld is groot met een kunstgraspitch, maar een graswicket wordt geprepareerd voor volgend seizoen. Dan willen de mannen van captain Sebastiaan Braat in de Topklasse spelen als het tweejarenplan wordt volbracht.

Zaterdag 12.00 uur cricketderby

SCHIEDAM - De cricketers van Excelsior'20 en Hermes-DVS zijn volop in voorbereiding op het cricketseizoen dat zaterdag 4 mei aanvangt. Wat is er leuker om tijdens het Paasweekeinde een onvervalste derby aan de Schiedamse cricketliefhebbers voor te schotelen. Aanstaande zaterdag op Thurlede begint de wedstrijd (2 x 40 overs) om 12.00 uur.

Podiumplaatsen in Lommel en Zuidland

JUDO - Dit weekend behaalden judoka’s van Sportinstituut Schiedam podiumplaatsen op twee internationale toernooien, in Lommel (België) en in Zuidland.

Hermes-DVS verrassend veelzijdig

SPORT - Zaterdag vierde Hermes-DVS niet alleen het 135-jarig bestaan maar ook het in gebruik nemen van het nieuwe complex. Op een frisse maar grotendeels zonnige dag was er de hele dag sport: cricket, voetbal, squash en rugby. De nieuwe slogan van de vereniging is: ‘Hermes-DVS verrassend veelzijdig’.