Sparta Rotterdam tegen Excelsior'20

SCHIEDAM - Op zaterdag 4 juli 2020 ontvangt Excelsior'20 de professionals van Sparta Rotterdam. De wedstrijd begint op sportpark Thurlede om 15.00 uur. 

Dammers geen landskampioen

DAMMEN - Van Stigt Thans wordt dit jaar geen landskampioen. Dat bleek tijdens de verloren wedstrijd tegen koploper Hijken (11-9). Nu gaat de strijd voor de Schiedammers alleen nog om de tweede plek.

Duidelijke nederlaag korfballers Nexus

KORFBAL - De tweede wedstrijd van Nexus 1 in 2020 ging om de bovenste plekken. Tegenstander Erasmus 1,die op de tweede plek op de ranglijst staat, won met 12-19.

16 medailles in één weekend

JUDO - Zaterdag deed een groep judoka’s van Sportinstituut Schiedam mee aan het 12e Goederaad judotoernooi te Bodegraven. Ze wisten maar liefst 16 medailles te winnen.

Oud-SVV-eigenaar Van Dijk overleden

SCHIEDAM/CANNES - Voormailig Mercedes-dealer in het Rotterdamse deel van de Spaanse Polder en oud-SVV eigenaar en voorzitter John van Dijk is vandaag in zijn woonplaats Cannes in Frankrijk op 78-jarige leeftijd overleden. Zaterdag kreeg hij een hersenbloeding en raakte hij in een coma. 

Derde jaargang Schiedam Loop

HARDLOPEN - Op zondag 1 maart 2020 vindt aanvang 12.00 uur de derde editie plaats van de 'Magneet Schiedam Loop'. Er kunnen 3 afstanden gelopen worden. De 5 km, de 10 km en de halve marathon.

Nexus verliest van koploper ONDO

SCHIEDAM - In de eerste wedstrijd na de winterstop mocht Nexus aantreden tegen de nog ongeslagen koploper ONDO. Met Nexus nog als enige ploeg op twee punten achterstand van ONDO was dit al een zeer beslissende wedstrijd voor het kampioenschap in de tweede klasse. Nexus, toch de underdog tegen de op het veld in de 1e klasse acterende tegenstander, verkocht zijn huid duur - getuige ook de 10-10 ruststand - maar moest uiteindelijk toch een...

PPSC geeft startsein voor eeuwfeest

VOETBAL - Op een druk bezochte nieuwjaarsreceptie heeft PPSC het startsein gegeven voor de viering van haar honderdjarig bestaan op 30 april 2020. Namens de 'stuurgroep 100 jarig bestaan' presenteerde Dennis Boer de activiteitenkalender.

Dammers heroveren tweede plek

DAMMEN - Tijdens de zevende ronde van de nationale eredivisie damcompetitie nam 'van Stigt Thans' uit Schiedam de tweede plek in de competitie over door een ruime 14-6 overwinning op Damlust. Concurrent Culemborg boekte slechts een 12-8 overwinning op Constant-Charlois en heeft nu een bordpunt minder. Hijken blijft aan de leiding met een degelijke 13-7 overwinning op degradatiekandidaat Arnhem.

Dammers winnen moeilijke uitpartij

DAMMEN - De drie kanshebbers in de nationale damcompetitie wonnen tijdens de zesde ronde allemaal met 11-9. Terwijl Culemborg moeite had met een degradatiekandidaat en Hijken ook niet blij was met slechts 11-9 tegen Witte van Moort, deed van Sticht Thans goede zaken met de 11-9 overwinning op gevaarlijke concurrent Huissen.

Ruud Fontijn is Gouden Sportouder

HILVERSUM/SCHIEDAM - Vandaag is in het radioprogramma Bureau Sport (13.30-14.00 op radio1) een alternatief Sportgala. Daarin heeft Schiedammer Ruud Fontijn, de vader van de Schiedamse boksster Nouchka Fontijn, zojuist de Gouden Sportouderspeld 2019 uitgereikt krijgen. 

Stemmen Sporter van het jaar moet over

SCHIEDAM - De in Schiedam geboren en getogen, in Duitsland wonende en competitie spelende, handbalster is toegevoegd aan de genomineerden voor de Schiedamse 'Sporter van het jaar 2019'.