Voorlichting over beroepskeuze

SCHIEDAM - De Schiedamse Rotaryclubs hebben net als in voorgaande jaren eind vorige maand een voorlichtingsavond gegeven voor de scholen Lyceum Schravenlant, Spieringshoek en het Stedelijk Gymnasium.

Storten van vloer kan beginnen

SCHIEDAM - Het aannemersbedrijf Burgy was vandaag hard aan het werk aan de nieuwe vloer in de Havenkerk aan de Lange Haven in Schiedam. 

Zestig broers en zussen rijker

SCHIEDAM - Martijn van Halen is bekend van Stadstuincentrum de Plantenschuit aan de Nieuwe Haven in Schiedam. De schuit zonk en werd onlangs afgevoerd. Schiedammer Van Halen is de schuit kwijt, maar werd zestig boers en zussen rijker. Hij blijkt een van de donorkinderen te zijn van de inmiddels overleden dokter Jan Karbaat. De dokter runde een spermakliniek in Barendrecht, maar de dokter was zelf een van de donors.

Sinterklaas brengt ziekenhuisbezoek

SCHIEDAM/ROTTERDAM - De Sint en zijn Pieten brachten vandaag een bezoek aan Franciscus Gasthuis & Vlietland. Ze gingen langs bij verschillende verpleegafdelingen en er was een uitgebreid bezoek aan de Kinderafdelingen. Patiënten kregen een mooi cadeautje en er werd strooigoed uitgedeeld.

Op de foto met Disney-figuren

SCHIEDAM - Tijdens Kaarsjesavond 12 december kun je in de Waag aan de Lange Kerkstraat 39 tussen 17.00 uur en 19.00 uur op de foto met twee figuren uit de Disneyfilm Frozen.

Slapers kelderbox zijn hardleers

SCHIEDAM - Kelders onder flatgebouwen zijn geen woningen. Als deze toch gebruikt worden om te slapen, verhoogt dat de risico's van degenen die erboven in de flats wonen. De politie is dinsdagmorgen opgetreden tegen twee slapers in een kelderbox. De mannen blijken hardleers: gisteren zijn ze opnieuw geverbaliseerd.

Getuigenoproep poging inbraak West

SCHIEDAM - In de nacht van woensdag 4 december op donderdag 5 december 2019 is er een poging tot woninginbraak geweest op de Vondellaan in Schiedam West. De politie stelt een onderzoek in en vraagt om tips.

Vuurwerk mogelijke oorzaak autobranden

SCHIEDAM - De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor een autobrand in het gebied Chopinplein / Van Beethovenlaan in Schiedam Noord. Twee busjes zijn zwaar beschadigd. De politie vraagt om tips. Mogelijk is de brand ontstaan door afgestoken vuurwerk.

Oliebol en gedicht op station

SCHIEDAM - Donderdagmiddag 19 december 2019 vanaf half vijf delen bewoners van Schiedam Oost oliebollen uit op het Stationsplein, waar het rond die tijd een komen en gaan is van passagiers voor trein, tram, bus en metro. 

Oud-agent spreker tijdens Derde helft

SCHIEDAM - Woensdagmiddag 11 december 2019 vertelt oud-politieman Chiel Wilbrink over zijn tijd als politieman in Schiedam. Dit doet hij tijdens de inloopmiddag voor ouderen bij PPSC, waar iedere senior vanaf 13.30 uur welkom is voor een bakkie, een praatje of een meer sportieve activiteit.