Schiedam in top 10 parksteden

SCHIEDAM - Het vakblad Stadszaken meldt in een artikel dat Schiedam op de zesde plaats staat in de top 10 van Nederlandse steden met de meeste vierkante meter park per inwoner.

Scouts exploreren oude Duitse fabriek

SCHIEDAM/KREFELD - De oudere scouts uit de regio, de explorers, hadden dit weekend hun tenten opgezet in Krefeld. Daar konden zij onder andere klimmen in een verlaten fabriek.

Politie pakt 2 kabeldieven op

SCHIEDAM - Het was geen rustige nacht voor de politie in Schiedam en regio. Zo werd er dwars door een ruit geslagen bij een ruzie. Ook het dievengilde was actief. Twee kabeldieven eindigden de nacht op het politiebureau.

Veroordeelde door politie opgepakt

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - De politie meldt na een intensieve speurtocht op maandag een 25-jarige man uit Vlaardingen aangehouden te hebben die nog tien maanden gevangenisstraf moet uitzitten. Hij kreeg deze straf van de rechter na een onderzoek op het gebied van verdovende middelen. Hij meldde zich echter niet bij de gevangenis.

Let op: er zijn inbrekers actief

SCHIEDAM - De Politie Schiedam heeft een mobiel elektronisch waarschuwingsbord ingezet om de burger te attenderen op het toenemend aantal woninginbraken. 

Pas op met de eikenprocessierups

SCHIEDAM - "Tijdens een bewonersschouw kwamen we de eikenprocessierups tegen in Schiedam", meldt Leon Verzijden, wijktoezichthouder van de gemeente Schiedam. Irado zal deze eikenprocessierupsen verwijderen.

Ooijevaar promoot wasbare luiers

SCHIEDAM - Aanstaande donderdag 20 juni geeft wethouder Jeroen Ooijevaar bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (Noordvest 20, Schiedam) het startsein voor een nieuwe informatiecampagne rondom wasbare luiers. Met de campagne wil de gemeente Schiedamse ouders stimuleren om wasbare luiers uit te proberen en te ervaren wat de voordelen zijn.

Willeke Alberti zingt voor veteranen

SCHIEDAM - Op donderdag 20 juni vindt in Schiedam de tweede editie van de gezamenlijke Veteranendag plaats. Sinds vorig jaar hebben Schiedam en Vlaardingen hun krachten gebundeld. Dat heeft geresulteerd in een Veteranendag voor alle Schiedamse en Vlaardingse veteranen samen. Vorig jaar vond de eerste gezamenlijke Veteranendag plaats in Vlaardingen.

Vreemde figuren in Hof van Spaland

SCHIEDAM - Zaterdag liepen er nogal wat vreemde figuren in winkelcentrum Hof van Spaland. Veel winkelend publiek keek dan ook vreemd op. De bevers, welpen en scouts van de Scouting Tono-groep hielden een vossenjacht.

Laatste stadsreus ook uit de steigers

SCHIEDAM - Molen De Noord is de afgelopen week bevrijd van zijn witte steigerjas. Daarmee is een zes jaar durend traject van metselwerkrestauraties op alle Schiedamse stadsreuzen succesvol afgesloten. De monumentale brandersmolens kunnen er nu weer minstens 30 jaar tegenaan. 

Boekverkoper van het jaar?

SCHIEDAM - Boekverkoper Gerben de Bruijn van boekhandel PostScriptum in het Hof van Spaland staat in de top-5 van de verkiezing van Boekverkoper van het Jaar.

Bezwaren tegen coffeeshop

SCHIEDAM - O.a. vijf directeuren van scholen in de omgeving van het Rubensplein hebben bij de gemeente Schiedam bezwaar aangetekend tegen het openen van een coffeeshop dan wel afhaal-coffeeshop op het Rubensplein 4G in Schiedam. De reactie is naar aanleiding van de aanvraag omgevingsvergunning Rubensplein 4G, zaaknummer 190MGS118.