Zo zag de supermaan eruit

SCHIEDAM - Vannacht was het supermaan: Een supermaan is een volle maan die groter en helderder opkomt dan gewoonlijk. Ook in februari en maart was er een supermaan te zien, maar die van afgelopen nacht leek nog groter doordat de maan nog dichter bij onze planeet stond.

Schiedam 58, Vlaardingen 77

REGIO - Vandaag (8 april, 14.00 uur) zijn in de regio Rotterdam-Rijnmond 137 nieuwe positieve laboratoriumtesten op het coronavirus gemeld. "Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 1.800. In onze regio zijn inmiddels helaas in totaal 124 patiënten overleden ten gevolge van het coronavirus", aldus de GGD.

30 (+3) inwoners opgenomen

BILTHOVEN - Vandaag zijn er 308 ziekenhuisopnames gemeld. Er zijn 147 personen als overleden gemeld, zo meldt het RIVM op 8 april, om 13.55 uur. Er zijn 969 vastgestelde besmettingen bijgekomen, wat het totaal op 20.549 brengt.

Wie is deze sleutelbos kwijt?

SCHIEDAM - Van wie zijn deze sleutels? Ze zijn gevonden op de Broersvest. Er zit een Burgernet-sleutelhanger aan de bos.

Voorzitter Omroep Vlaardingen stapt op

VLAARDINGEN - In onze buurstad Vlaardingen is het onrustig bij de lokale omroep. Paul Marseille heeft per direct zijn functie neergelegd als voorzitter van Omroep Vlaardingen.

Tweetal bekeurd wegens afstand

SCHIEDAM - Vanmiddag zijn door team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam twee mensen bekeurd die niet voldoende afstand van elkaar hielden op het Land van Belofte in Schiedam. Een derde persoon zette het op een lopen en wist te ontkomen.

RIVM meldt vandaag 234 overledenen

BILTHOVEN - Vandaag zijn er 292 patiënten gemeld als in het ziekenhuis opgenomen, zo meldt het RIVM, en er zijn 234 personen als overleden gemeld.

Twee forse vrouwen overvallen 93-jarige

SCHIEDAM - "Iedere kleine aanwijzing die kan helpen om de verdachten van een overval, op een woning aan de Burgemeester Stulemijerlaan in Schiedam waar een 93-jarige man woont, te pakken is meer dan welkom. Bel en help ons", zo luidt de getuigenoproep van de politie.

Schiedam 53, Vlaardingen 68

REGIO - Gisteren (6 april 2020) zijn 113 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld, zo laat de GGD Rotterdam-Rijnmond weten. "Dit brengt het totaal aantal positief op het coronavirus geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 1.596. In onze regio zijn inmiddels helaas in totaal 91 patiënten overleden ten gevolgen van het coronavirus."

27 (+3) Schiedammers zijn opgenomen

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Het aantal inwoners uit Schiedam dat in het ziekenhuis is opgenomen wegens besmetting met het coronavirus (COVID-19) is sinds gisteren toegenomen van 24 naar 27. Het aantal inwoners uit Vlaardingen dat als coronapatiënt in het ziekenhuis is opgenomen, is sinds gisteren toegenomen van 20 naar 22. Dat blijkt uit de coronaviruskaart van het RIVM per 6 april 2020.