Automobilist komt om na botsing trein

SCHIEDAM - Verschillende brandweerwagens en andere hulpdiensten (politie, ambulances, traumahelikopter) zijn om 22.00 uur uitgerukt naar de trein ter hoogte van Kethel Groeneweg en Kerkweg. De melding was van de hoogste prioriteit. Bij de aanrijding op de bewaakte overweg is de bestuurder van de auto om het leven gekomen.

Nooduitgang station opnieuw dicht

SCHIEDAM - Het gaat op een 'running gag' (doorlopende grap) lijken, maar als je echt zou moeten rennen om het vege lijf in veiligheid te brengen in een noodsituatie is er weinig grappigs aan. We hebben het hier over een nooduitgang op station Schiedam Centrum die opnieuw is dichtgebonden, ditmaal zo lijkt het met een flink formaat boterhamzakjes. 

Floor en Kim winnen 'PlayBack' Tono

SCHIEDAM - Op een podium gaan staan voor een groot publiek is best eng. Toch durfden de bevers en welpen van de Scouting Tono-groep dit zaterdag tijdens de jaarlijkse PlayBackShow. Winnaars waren de 6-jarige Kim van den Graven bij de bevers en de 10-jarige Floor Lemon bij de welpen.

Stormschade viel mee, wel een bak water

SCHIEDAM/DE BILT - Het was, zolang we de temperatuur in ons land meten, gisteren de warmste 16 februari ooit. Nadat vorige week zondag de storm Ciara huishield in ons land, hadden we gisteren met storm Dennis te maken. De stormschade bleef gisteren beperkt, maar er kwam aan het eind van de middag wel een flinke bak water uit de hemel. 

Gratis cursus voor PC-beginners

SCHIEDAM - Dinsdag 25 februari aanstaande gaat de gratis vijfdelige cursus ‘Klik en Tik. De basis’ van start in Wijkcentrum de Erker, Jan van Avennesstraat 32 in Schiedam. 

Rijdende Rechter in huurconflict in West

SCHIEDAM/HILVERSUM - Vorig jaar zijn op vrijdag 27 december in Schiedam opnames gemaakt voor het tv-programma 'De Rijdende Rechter'. Aanstaande woensdag 19 februari is het programma met het Schiedamse geschil te zien op de NPO 1 om 21.30 uur. 

Lego en Duplo Bouwdag

SCHIEDAM - Bij natuurcentrum De Boshoek in Schiedam Noord aan het Bospad 3 wordt tijdens de voorjaarsvakantie (donderdag 27 februari van 10.00 - 16.00 uur) een dag gehouden waarop kinderen met Lego en Duplo kunnen spelen. 

Onbeschoft gedrag in woord en gebaar

SCHIEDAM - Een man begroette vannacht agenten aan de Maasdijk in Schiedam met een middelvinger. Nadat hij aangesproken was op zijn gedrag, gooide hij er nog een beledigend schepje bovenop en vluchtte hij.

Bewoners starten nieuwe 'voedselbank'

SCHIEDAM - Inwoners van Schiedam Willy Heikamp (Schiedam Nieuwland) en Sharda Ramjiawan (Schiedam Oost) hebben op eigen initiatief een alternatieve 'voedselbank' op gezet. 

214 vrijwilligers in één zorghuis

SCHIEDAM - Van de zeven genomineerden voor de Valentijnsprijs was bij de uitreiking gisteravond DrieMaasStede met de grootste delegatie aanwezig. Er zijn in dit verzorgingshuis in de Woudhoek liefst 214 vrijwilligers actief. 

Tweetal gearresteerd en vrijgelaten

SCHIEDAM - De politie heeft aan het eind van de middag gemeld, dat afgelopen woensdag opnieuw twee verdachten zijn aangehouden voor de schietpartij in Schiedam eind december in de Boomgaardstraat. Hierbij kwam een 26-jarige man om het leven. Eerder hield de politie ook al twee mannen aan in het onderzoek naar de schietpartij.