Studenten adviseren Technotrading

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam wil de Spaanse Polder en de ‘s-Gravelandsepolder herontwikkelen naar duurzame en innovatieve bedrijventerreinen. Daarom maken gemeente en ondernemers bij nieuwe gronduitgiften afspraken over onder meer duurzaamheid. Technotrading is de eerste ondernemer die het vernieuwde erfpachtcontract aangrijpt om duurzaam te investeren. Wethouder Fahid Minhas heeft vanochtend om 09.00 uur bij Technotrading samen met...

Inbrekers zijn actief in Schiedam

SCHIEDAM - Zaterdagavond is er ingebroken op het Halleyplein in Schiedam Oost. De politie houdt een buurtonderzoek. Ook zaterdag werd er - in verband met een inbraakpoging in Nieuwland - een buurtonderzoek gestart.

Jayrikson (16) is vanaf dinsdag vermist

SCHIEDAM - De wijkagent van Groenoord, Fred Bravenboer, heeft zojuist gemeld, dat er wordt uitgekeken naar de vanuit Schiedam vermiste zestienjarige jongen Jayrikson Geertruida.

De paardenslager van de Gorzen

SCHIEDAM - Luc van der Maaten, beter bekend als de (voormalige) paardenslager van de Gorzen, is een markant persoon. Veertig jaar lang werd er op de hoek van de Groenelaan en de Visserstraat in Schiedam Zuid een paardenslagerij gedreven. Van zijn levensverhaal wordt een boek uitgegeven dat binnenkort te koop zal zijn.

Valentijntje voor de Zorg

SCHIEDAM - Bij Monuta Schiedam is vanavond 13 februari - op de vooravond van Valentijnsdag - de informatiebijeenkomst 'Valentijntje voor de Zorg' gehouden over mantelzorg, palliatieve zorg, terminale zorg en 'einde leven'. Deelname was gratis. De avond was een initiatief van Monuta Schiedam, VPTZ, Minters, Hospice de Margriet en Stichting Triple C.

Politie zoek 2 mannen met capuchons

SCHIEDAM -  Vanaf de Boerhaavelaan is de politie op zoek naar twee mannen. "Benader deze mannen niet", zo wordt gewaarschuwd, maar bel 112.

Hun levensverhaal werd een boek

SCHIEDAM - Op initiatief van ontmoetingshuis De Weerklank en inloophuis De Wissel hebben ruim tien vrijwilligers het levensverhaal opgetekend van een even groot aantal oudere Schiedammers. De resultaten daarvan zijn verwerkt tot individuele levensboeken, die het eigendom worden van de ouderen. Vanmiddag werden deze gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Stadskantoor.

Muzikale Koningsdag in binnenstad

SCHIEDAM - Bij de gemeente Schiedam is een vergunning aangevraagd door de organisatie Stichting Centrummanagement Schiedam voor het organiseren van diverse activiteiten tijdens Koningsdag in de binnenstad van Schiedam op 27 april 2019 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Concert met meer dan honderd zangers

SCHIEDAM - Zaterdag 16 februari wordt er weer gestart met de wekelijkse inloopconcerten in de Grote of Sint Janskerk. Speciaal voor deze gelegenheid is er een gezamenlijk optreden van de gemengde koren Groote Lindt uit Zwijndrecht en Omnia Cum Deo uit Nieuw-Lekkerland beiden onder leiding van Gerard van der Zijden. De begeleiding op het orgel is in handen van André de Jager.

Après-Ski Party bij CJV

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdag, 16 februari, is er voor kinderen feest bij CJV Schiedam, dit keer een Après-Ski Party. "We gaan weer leuke spellen doen en lekker dansen", schrijft de organisatie.

Begin maart aanpak van hobbels

SCHIEDAM - In verband met bereikbaarheid en weersverwachtingen werden de werkzaamheden in de bak van de tunnel van de 's-Gravelandseweg (onder de spoorlijn van Schiedam naar Delft) in januari uitgesteld. De reparaties aan de weg zullen nu in het eerste weekeinde van maart plaats gaan vinden.

Beschoten en gevlucht naar Brandweer

SCHIEDAM - Vanmiddag heeft zich aan de Nieuwe Haven in Schiedam een schietpartij voorgedaan. Een man werd ter hoogte van Havenbogen / Shell Station in zijn auto beschoten. Daarop vluchtte hij, maar zette - vermoedelijk - de schutter in een auto de achtervolging in.