Wafels bakken in molen voor goed doel

SCHIEDAM - Op woensdag 22 januari van 13.30 uur tot 16.00 uur worden er wafels gebakken in molen De Walvisch in Schiedam. Deze middag is een initiatief van deze molen en Stichting De Schiedamse Molens in samenwerking met Kiwanis en Stichting Bont.

Grote controle-actie in centrum

SCHIEDAM - In het kader van ondermijning is vanmiddag en avond in het centrum van Schiedam een grote gezamenlijk actie gehouden van politie, douane, Belastingdienst en Toezicht & Handhaving van de Gemeente Schiedam.

Zo klinkt de winter van Gijs van Rij

SCHIEDAM - Op zondag 26 januari zijn er weer plaatjes en praatjes met Gijs van Rij. Het thema van de maand is winter en daar laat Gijs allerlei kanten van zien, want zelfs met ijs kun je muziek maken.

Verdachte schietpartij blijft vastzitten

SCHIEDAM - De 41-jarige man die afgelopen dinsdag is aangehouden voor de schietpartij op 28 december aan de Boomgaardstraat in Schiedam is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Feben droeg deze groene winterjas

SCHIEDAM - "We zijn nog steeds op zoek naar Feben. Ze droeg deze groene winterjas toen ze voor het laatst werd gezien op de Albardastraat in Schiedam", zo laat de politie vrijdag rond 12.00 uur weten.

Deze iep is aan het eind van zijn Latijn

SCHIEDAM - Deze tientallen jaren oude iep staat in Schiedam. Zestien jaar geleden stond deze al op de nominatie om gekapt te worden, maar hij kon toen op advies van bomenspecialisten door wat ingrepen aan de weg behouden worden. Het ziet ernaar uit dat deze mooie iep nu aan het eind van zijn Latijn is.

Op het juiste pad blijven

SCHIEDAM - Het is weer iets duidelijker geworden voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer dat het Prinses Beatrixpark wil verlaten via de Parkweg. Het verwarrende bord 'Rijbaa' met pijl is verwijderd. Dertig meter voor het tweerichtingsfietspad begint maakt een bord (zie foto boven) duidelijk dat fietsers en voetgangers rechts aan moeten houden en automobilisten (en andere gemotoriseerden) links. 

Hennepkwekerij in Sveaparken

SCHIEDAM - Het Interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam heeft in samenwerking met meetbedrijf Stedin en de Politie Schiedam een hennepkwekerij aangetroffen aan de Olaf Palmeborg in Sveaparken in Schiedam Noord.

Schiedam vergeleken met Vlaardingen

SCHIEDAM/VLAARDINGEN -  We schreven een week geleden dat Schiedam het 'Brooklyn van Rotterdam' is. Zoals de schaarste van woningen in Manhattan New York de mensen naar het nabij gelegen Brooklyn (een verbastering van Breukelen) stuwden, gebeurt zoiets ook in onze regio. Effect hiervan is dat in 2019 de huizenprijzen in onze stad het snelst stegen van heel Nederland. Hoe zit dat echter in onze buurstad Vlaardingen, merken die ook...

Zaterdag kun je wilgen knotten

SCHIEDAM - Zaterdag 18 januari aanstaande worden er wilgen langs de Poldervaart geknot. Het gaat om het stuk naast het parkeerterrein van het ziekenhuis. Het knotten wordt gedaan door een groep boomliefhebbers. Het is voor de derde keer dat dit gebeurt.

Stem op Ria Schaper als TaalHeld

SCHIEDAM - Ria Schaper (62) uit Schiedam Zuid is een van de genomineerden voor de landelijke TaalHeldenprijs. Zij is genomineerd in de categorie 'cursisten'. Als Ria wint krijgt ze een bedrag van 2500 euro, die te besteden is aan taalbevorderingsinitiatieven en/of de aanpak van laaggeletterdheid. 

Vier Luikse markten op Bachplein

SCHIEDAM - Bij de gemeente Schiedam is door BB evenementen een vergunning aangevraagd voor het organiseren van een Luikse markt op het Bachplein op de zondagen 23 februari 2020, 24 mei 2020, 30 augustus 2020 en 8 november 2020 van 11.00 uur tot 17.00 uur.