Stukje Parkweg is opgebroken

SCHIEDAM - Met ingang van vandaag is de Parkweg tussen de Burgemeester van Haarenlaan en de Willem Passtoorsstraat/Hugo de Grootstraat opgebroken. Daarmee is dit stuk Parkweg van ongeveer vijftien meter dicht voor autoverkeer. Deze afsluiting is tot en met donderdag 16 juli 2020.  

Politie lost schot bij aanhouding

SCHIEDAM - Gisteravond rond tien uur loste een agent een waarschuwingsschot bij een aanhouding. Dit gebeurde op de ’s Gravelandseweg in Schiedam. De twee verdachten werden aangehouden omdat ze iets eerder in Rotterdam in botsing waren gekomen met een auto. Na dit ongeval gingen ze ervandoor en toonden zij vermoedelijk een vuurwapen.

Start Maassteden Monumentenfonds

SCHIEDAM/VLAARDINGEN/MAASSLUIS - Op 3 juli jl. zijn het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het Nationaal Restauratiefonds hun samenwerking in het Maassteden Monumentenfonds gestart. In het fonds stelt Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. 5 miljoen euro beschikbaar waaruit monumenteigenaren tegen een gunstige financiering hun pand kunnen restaureren, verduurzamen of herbestemmen.

Jongeman geeft in tram 70-jarige klap

ROTTERDAM/SCHIEDAM - De politie zoekt naar een jonge man die aan een zeventigjarige man in tramlijn 24 een kaakstoot heeft verkocht. De jonge man is goed in beeld.

Alert voor rook door brand in Waalhaven

ROTTERDAM/SCHIEDAM - In de Waalhaven in Rotterdam is brand ontstaan op het schip Dimitris S. De brand leidt tot veel rookontwikkeling waar je in Rotterdam en mogelijk ook in Schiedam last van kunt ondervinden.

Gestolen fiets na 5 jaar gevonden

SCHIEDAM - Aan de Louis Raemaekersstraat in Schiedam Nieuwland is vannacht deze gestolen fiets van het merk Batavus aangetroffen door de politie. Bijzonder is dat de fiets al in 2015 als gestolen werd aangegeven.

Man met CS-gas op zak aangehouden

SCHIEDAM - Gisteravond is in Schiedam Nieuwland aan de Albardastraat iemand aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De aangehouden man had een busje CS-gas op zak. 

Uitreiking lintjes aan 8 Schiedammers

SCHIEDAM - De traditionele lintjesregen, het uitreiken van de koninklijke onderscheidingen, vond dit jaar wegens de Corona-maatregelen niet kort voor Koningsdag plaats, maar vandaag. Acht Schiedammers kregen vandaag hun lintje opgespeld.

'Is de boete 150 euro per zak?'

SCHIEDAM - In de maanden april en mei hebben de gemeentelijke handhavers zich vooral geconcentreerd op overtredingen van de corona-noodverordening. Daarna zou wat corona betreft alleen nog worden opgetreden bij excessen en meldingen en kregen de handhavers weer meer ruimte voor hun gebruikelijke toezichtswerk zoals ten aanzien van parkeren en foutief aanbieden van huisvuil. Wat het laatste onderdeel betreft meldt het team Toezicht &...

Politiehelikopter boven obs De Taaltuin

SCHIEDAM - Vannacht berichtte de politie dat uitgerukt was naar Schiedam Nieuwland voor een melding van een inbraak bij de basisschool De Taaltuin aan de Thorbeckesingel. Omwonenden van de school in Nieuwland hebben in de nachtelijke uren mogelijk de politiehelikopter boven hun wijk gehoord. Het bleek loos alarm.

En wie is de corona-boetekampioen?

SCHIEDAM - Uit een onderzoek van televisieprogramma Nieuwsuur blijkt dat in ons land de gemeente Schiedam de meeste coronaboetes heeft uitgedeeld: 639. Als je het relateert aan het aantal inwoners dan is echter de gemeente Waterland de coronaboetekampioen van ons land.

Onderzoek naar vliegtuiggeluid

SCHIEDAM - De Provincie Zuid-Holland onderzoekt op welke wijze bewoners uit de omgeving van het vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA) op een zinvolle manier betrokken kunnen worden bij het meten van vliegtuiggeluid.

Theme picker