Jamboree bij scoutingclubs

SCHIEDAM - Er is dit weekeind de jaarlijkse OTA-JOTI, Jamboree on the Air en Jamboree On The Internet bij diverse scoutingclubs.

Effect van cannabis op tumoren

SCHIEDAM/ROTTERDAM - In samenwerking met het Rotterdamse Erasmus MC start Stichting Embrace Life binnenkort onderzoek naar de werking van medicinale cannabis op (in de eerste plaats) hersentumoren. Het onderzoeksteam wordt geleid door prof.dr. Van den Bent, neuro-chirurg. "Zelf ben ik ervaringsdeskundige: ik heb een hersentumor en gebruik medicinale cannabis. Net als veel andere lotgenoten. Wij zijn er allemaal van overtuigd dat we hier...

Gewapende overval in Passage

SCHIEDAM - Gisterenavond heeft op de koopavond kort voor sluitingstijd een man met een vuurwapen een overval gepleegd op de KPN-winkel op de begane grond van winkelcentrum De Nieuwe Passage.

Twee mannen gepakt voor plofkraak

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Donderdag in de vroege ochtend vond in Vlaardingen een plofkraak bij een supermarkt plaats. Twee verdachten zijn donderdagmiddag aangehouden in Amsterdam, een 25-jarige Schiedammer en een 33-jarige Rotterdammer. 

Hennepkweker aangehouden

SCHIEDAM - Het Interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam heeft in samenwerking met de politie en meetbedrijf Stedin een hennepkwekerij ontmanteld aan de Klaas Katerstraat in Schiedam Nieuwland.

Werk aan metro in buurt Ommoord

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Metroreizigers die aankomende weekeinde en komende week gebruikmaken van de door Schiedam komende metrolijnen A en B moeten, als zij als eind- of tussenbestemming Ommoord hebben, rekening houden met vertraging.

Sinterklaasintocht op 16 november

SCHIEDAM - Bij de gemeente is een aanvraag ingediend voor een evenementenvergunning voor de Sinterklaasintocht op de locaties Zuid, Centrum en Nieuwland te Schiedam op 16 november 2019 van 11.30 uur tot 17.00 uur en voor het Sinterklaaspaleis van 17 november 2019 t/m 4 december 2019.

Voor spoedklachten bij zwangerschap

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Er is een intentieverklaring getekend om te komen tot een Verloskundig Prenataal Triage Centrum in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Dit betreft een triage-centrum waar vrouwen terecht kunnen bij eerstelijns spoedklachten tijdens de zwangerschap.

 

Boeren leggen land lam

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Vandaag zijn er weer protesten van boeren die in onze regio met hun tractoren naar het Haagse Malieveld tuffen. "Wij zijn er klaar voor. In gezamenlijkheid zorgen voor een veilig vervoer naar den Haag. Als iedereen mee werkt moet dat goed komen", laat het Team Verkeer van de Politie Eenheid Rotterdam weten.

RET stopt zaterdag vervangend vervoer

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Opdrachtgever MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) heeft de RET toestemming gegeven om het vervangend busvervoer op de Hoekse Lijn per zaterdag 19 oktober te staken. Dat laat de RET zojuist weten in een persbericht.

'Kinderen spelen te veel binnen'

SCHIEDAM - Voor het tweede jaar heeft de Scouting Tono-groep het Kids Powerrr Event gehouden. Het vond afgelopen zaterdag plaats. “Om kinderen weer lekker buiten bezig te laten zijn”, zo verklaart Monica Pool, een van de organisatoren, het doel van de dag. 

5 studentes fietsen nu voor goede doel

SCHIEDAM - Vijf hbo-studentes commerciële economie aan de Hogeschool Leiden zijn momenteel in fitnesscentrum Basic-Fit aan de Prinses Beatrixlaan bezig met een 24-uurs marathon fietsen op hometrainers. Dat doen zij voor het goede doel: Edwin van der Sar Foundation.