Vandaag kregen 8 Schiedammers lintje

SCHIEDAM - De dag voor Koningsdag is het gebruikelijk dat er op de verschillende gemeentehuizen in ons land koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt. Burgemeester Lamers heeft afgelopen anderhalf uur 8 Schiedammers gedecoreerd. Daarna was het tijd voor de gebruikelijke groepsfoto. De gedecoreerden en hun familie en kennissen brengen nu een toost uit op de onderscheidingen en op de morgen jarige koning Willem-Alexander. 

Herbert Nikkels onderscheiden

SCHIEDAM - Herbert Nikkels (72) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Lamers heeft hem zojuist de bijbehorende versierselen opgespeld.

Sjef Henderickx onderscheiden

SCHIEDAM - Kunstenaar Sjef Henderickx (74) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Lamers heeft hem zojuist de bijbehorende versierselen opgespeld.

Loes Meijer koninklijk onderscheiden

SCHIEDAM - Loes Meijer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Lamers heeft haar zojuist de bijbehorende versierselen opgespeld. 

Lucas van Vliet koninklijk onderscheiden

SCHIEDAM - Lucas van Vliet (54) is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De decaan van de TU Delft en wereldvermaarde professor is zojuist door de burgemeester de bijbehorende versierselen opgespeld. 

John Nobel koninklijk onderscheiden

SCHIEDAM - John Nobel (72) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Lamers heeft hem zojuist de bijbehorende versierselen opgespeld.

Liesbeth Schoel koninklijk onderscheiden

SCHIEDAM - Liesbeth Schoel-Van der Vlies is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Lamers heeft haar zojuist de bijbehorende versierselen opgespeld. 

Hugo van Baardewijk onderscheiden

SCHIEDAM - Hugo van Baardewijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij heeft de versierselen zojuist ontvangen van burgemeester Lamers.

Wilma van der Ven onderscheiden

SCHIEDAM -  Zojuist is Wilma van der Ven-van Katwijk door burgemeester Lamers naar voren geroepen in het Stadskantoor. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het Windas viert 40-jarig bestaan

SCHIEDAM - Op 17 mei 2019 viert de openbare basisschool Het Windas in Schiedam Kethel het 40 jarig jubileum. De gehele dag zal in het teken staan van dit feest. Rond 14.30 uur is er een groot dansoptreden van alle leerlingen. Om 15.15 uur zal na dit optreden het feest beginnen voor alle leerlingen, ouders en andere genodigden.

Groep van 10 schopt 1 jongen bosjes in

SCHIEDAM - Ten tijde van de kermis op het Bachplein, op 23 maart 2019 omstreeks 22.00 uur, liep er een jongen samen met een vriend en twee vriendinnen op het Hof van Spaland. Ze zijn aangesproken door een groep van 10 jongens die uit de richting van de kermis kwamen  lopen. Eén van de jongens uit de groep van 10 zei uit het niets: “Jij hebt mijn neefje geslagen”. 

Creatieve broedplaats bij Buurtvrouw

SCHIEDAM - Op 11 mei om 11.00 uur opent de Buurtvrouw haar nieuwe creatieve broedplaats. Hier kun je aanschuiven om andere creatieve buren te ontmoeten, een workshop te volgen of rustig een boek te lezen.