Les in 'democratie' op alle basisscholen

SCHIEDAM - Op donderdag 24 september gaf burgemeester Cor Lamers op basisschool Het Kleurrijk de allereerste les van "Pak@ Democratie." Dit is een door De Kleine Ambassade ontwikkeld lesprogramma dat kinderen de beginselen van democratie leert en ze daarnaast actief betrekt en uitdaagt om hun eigen rol in de stad en samenleving te ontdekken. 

Je mag niet op de Maasboulevard

SCHIEDAM - Het is vanaf vandaag donderdag 24 september tussen 22.00 en 7.00 uur verboden te verblijven op de Maasboulevard.

Dans mee met coronadans

SCHIEDAM - Op zondag 4 oktober komt Schiedam in beweging met de coronadans. Vanaf 13.00 uur kun je op het Stadserf meedoen aan de Jerusalema Challenge. Ex-coronapatiënte Ine Elderkamp organiseert deze dans samen met John van Oudenaarde en danslerares Sylvia Kooijman-Damen. Ine: "We willen ook gewoon iets leuks doen in coronatijd."

Negatief financieel effect € 4,4 miljoen

REGIO - Halverwege het jaar bekijkt het Hoogheemraadschap Delfland altijd of de geplande activiteiten nog op koers liggen en of de inkomsten en uitgaven in lijn zijn met de begroting. "De bestuursrapportage 2020 laat zien dat veel van de werkzaamheden van Delfland ondanks de coronamaatregelen gewoon doorgaan. Wel blijkt dat er een negatief financieel effect is door corona. Dit effect bedraagt € 4,4 miljoen", aldus...

Piek van 37 nieuwe coronabesmettingen

SCHIEDAM - Opnieuw is het aantal nieuwe coronabesmettingen opgelopen. Het RIVM meldt vandaag voor heel Nederland 2544 vastgestelde besmettingen tegen 2357 gisteren. Voor Schiedam werd vandaag een recordaantal van 37 vastgestelde besmettingen gemeld tegenover gisteren 14. Ook in Vlaardingen is het aantal van 17 dat vandaag door het RIVM gemeld wordt veel hoger dan het aantal van 9 dat gisteren werd doorgegeven.

Dan mag je gratis 45 minuten scooteren

SCHIEDAM - "Elke Schiedammer kan 45 minuten gratis reizen met één van de deelscooters, die in Schiedam te vinden zijn. Deze 45 minuten kunnen over meerdere ritten verdeeld worden. Er zijn geen registratiekosten. De actie duurt tot half december 2020", zo laat de gemeente Schiedam zojuist weten.

Gemeente passeert bewonersverenigingen

SCHIEDAM - De leden van Wijk- en Bewonersvereniging Spaland hebben een brief ontvangen dat hun vereniging wordt opgeheven. Dat moet formeel via een algemene ledenvergadering (ALV). De leden zijn uitgenodigd voor de ALV op 8 oktober aanstaande. Belangrijke reden is dat zich géén opvolgers hebben aangediend voor de vacant komende functies van voorzitter en secretaris.

Nu meer dan 100.000 coronabesmettingen

SCHIEDAM - Vandaag meldt het RIVM voor ons land 2357 nieuwe coronabesmettingen. Gisteren waren het er 2245. Daarmee is het totaalaantal besmettingen boven de honderdduizend gekomen (100597). Voor Schiedam meldt het RIVM vandaag 14 nieuwe besmettingen. Gisteren waren dat er 17. Het totaalaantal is nu 744.

Start van doortrekken metro naar strand

REGIO - Vandaag is het contract voor het doortrekken van metrolijn B naar Hoek van Holland Strand officieel getekend. Dit is de volgende stap na de gunning eind augustus dit jaar. De werkzaamheden kunnen nu starten. "De planning is dat de metro vóór de zomer van 2022 wordt doorgetrokken naar het strand. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van Hoek van Holland tot vierseizoenenbadplaats en biedt reizigers een metrolijn van strand tot...

Minister op bezoek bij obs De Taaltuin

SCHIEDAM - Dat was hoog bezoek vandaag voor basisschool De Taaltuin aan de Thorbeckesingel 4 in Schiedam. Minister Cora van Nieuwenhuizen en directeur van het waterbedrijf Evides Annette Ottolini werden door leerlingen en door schooldirecteur Elsje Miedema ontvangen.

Schippers en hun auto's op Hoofdplein

SCHIEDAM - Schipper Kees van Trigt postte vijf dagen geleden op Twitter deze foto, met hierbij een opmerking gericht aan de gemeente Schiedam. "Hey ⁦Schiedam, als jullie dit bord plaatsen zorg dan ook dat de informatie vindbaar is en de site ook werkt op mobiel." 

Twee patiënten op de IC

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Op dit moment liggen er 16 bewezen coronapatiënten op de corona-afdelingen van Franciscus Gasthuis & Vlietland plus 2 bewezen coronapatiënten op de intensive care (IC).

Theme picker