ROTTERDAM - Horeca Vakschool Rotterdam houdt een bakwedstrijd onder leerlingen. De opdracht is het bakken van appeltaart. De winnende appeltaart wordt in productie genomen door de school. De opbrengst gaat naar giro 555.
Welke brood- en banket examenleerling van de Horeca Vakschool Rotterdam (HVsR) bakt volgens Sereni Horton (Koekela) en Edwin Prins (meesterbakker uit Alblasserdam én oud-leerling) de lekkerste appeltaart? Het recept van de winnende leerling wordt in productie genomen. Die winnende appeltaarten worden verkocht voor tien euro per stuk. De opbrengst van de verkochte appeltaarten gaat naar giro 555, voor de samenwerkende vluchtelingenorganisaties.
Afgelopen periode hebben de leerlingen het product de appeltaart bestudeerd op smaak, ingrediënten en presentatie. De leerlingen gebruiken tijdens de wedstrijd allemaal dezelfde
basisproducten en mogen er zelf een ingrediënt bij bedenken. Juryleden Sereni Horton en
Edwin Prins beoordelen zo’n 20 taarten op donderdag 10 maart à la ‘Heel Holland Bakt’.
De Horeca Vakschool Rotterdam, gelegen aan de Noordsingel 72 in Rotterdam, is een
vakschool voor Horeca, Bakkerij en Recreatie. Leerlingen worden er opgeleid tot kok,
gastheer/gastvrouw of (banket)bakker. Met ongeveer 250 leerlingen is de vakschool een
kleine school. De school beschikt over een moderne bakkerij, een keuken en een
echt restaurant ‘en Garde’. De derdejaars horecaleerlingen bereiden zelf de gerechten
en serveren die uit aan de gasten in het restaurant ‘en Garde’. De school verkoopt in haar hal ook nog broodjes, koekjes en banket. Horeca Vakschool Rotterdam is onderdeel van Stichting LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO).Meer informatie: https://www.hvsr.nl
Hier lees je een eerder artikel over een LMC-school:
'We dagen leerlingen uit zich te ontwikkelen vanuit de praktijkvakken'