Motie aangenomen die college wil aanzetten tot:

Aanvaarden van € 1,6 miljoen voor armoedebestrijding van Fonds

Aanvaarden van € 1,6 miljoen voor armoedebestrijding van Fonds

SCHIEDAM - GroenLinks raadslid Serkan Kilickaya heeft vanavond, in de eerste raadsvergadering onder het nieuwe college van b&w, een motie ingediend om het college ertoe aan te zetten het door het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. aangeboden geld ter bestrijding van armoedebestrijding in Schiedam alsnog te aanvaarden.

Onder het demissionaire college werd het aanbod van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. van een miljoen euro voor armoedebestrijding (plus 600.000 euro aan kostenvergoeding) afgewezen. Dat leverde veel verontwaardiging op. AOV en OPS vroegen de burgemeester om opheldering. Serkan Kilickaya stelde schriftelijke vragen aan het college van b&w.

De fractie van GroenLinks meldde vanavond: "Serkan Kilickaya voert voor het eerst het woord als GroenLinks-raadslid en doet het voorstel om alsnog in zee te gaan met Fonds Schiedam Vlaardingen en het Kansfonds en de aangeboden € 1,6 miljoen in te zetten om armoede in Schiedam te verzachten."

Later meldde GroenLinks het aannemen van de motie: "De motie van Serkan Kilickaya om het college daartoe aan te zetten werd met overweldigende meerderheid aangenomen. Alleen de fractie van DENK stemde (per ongeluk?) tegen."

De motie luidde:
MOTIE GEWOON GELD GEVEN
De raad van de gemeente Schiedam in vergadering bijeen op 5 juli 2022,
kennisgenomen hebbend van:
• de brief van het college van 3 juni 2022 aan Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. over het
onderzoeksproject ‘Gewoon Geld Geven’, op 9 juni 2022 in c.c. aan de raad gezonden;
• de beantwoording dd 30 juni 2022 van de schriftelijke vragen van GroenLinks;
gehoord de beraadslagingen bij de behandeling van het coalitieakkoord;
constaterende dat het demissionaire college heeft besloten niet te starten met het onderzoeksproject ‘Gewoon Geld Geven’, maar in de beantwoording van de vragen heeft aangegeven dat een nieuw college een nieuwe afweging kan maken;
verzoekt het college alsnog in gesprek te gaan met het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o en het Kansfonds om te bezien of er een modus te vinden is om het onderzoeksproject ‘Gewoon Geld Geven’ ook in Schiedam te laten uitvoeren en gaat over tot de orde van de dag.

De motie was mede-ondertekend door PS, OPS, Alles voor Schiedam, CDA en AOV. 

Lees ook:
GroenLinks stelt schriftelijke vragen aan college b&w over: Afslaan steun voor armoedebestrijding van niet € 1 miljoen maar zelfs € 1,6 miljoen

'Toch verschrikkelijk dat in Noord broden worden weggegooid, maar de mensen hier honger hebben'

Foto: Serkan Kiliçkaya (archieffoto De Schiedammer Online)

05-07-2022