Basisschool met corona-uitbraak is school in Bergschenhoek

Basisschool met corona-uitbraak is school in Bergschenhoek

REGIO - De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft vandaag bekendgemaakt dat de school waar het verdiepend corona-uitbraakonderzoek plaatsvindt, de RKBS Willibrord in Bergschenhoek (gemeente Lansingerland) is.

Gisteren maakte de GGD Rotterdam-Rijnmond bekend dat er zo'n verdiepend onderzoek aan de gang was, maar hierbij werd niet bekendgemaakt om welke school dat gaat of in welke plaats deze school gelegen is, zoals wij hebben gemeld in ons artikel van gisteren 'Ruim 40 besmettingen op één school, waaronder 5 met de Britse variant'. Je kunt ons artikel lezen onder deze link:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/ruim-40-besmettingen-op-een-school-waaronder-5-met-britse-variant

Het bestuur van Stichting Primo Schiedam, onder welke stichting de meeste basisscholen in Schiedam vallen, heeft ons inmiddels laten weten, dat dit in ieder geval niet gaat om OBS De Peperklip of een andere basisschool van Stichting Primo Schiedam. "Wij hebben contact opgenomen met de GGD en deze uitbraak heeft geen betrekking op een basisschool van Stichting Primo Schiedam, dus ook niet op De Peperklip. Om welke school/bestuur het wel gaat, weten wij niet", zo meldt Nichola Capel, bestuurssecretaris van de 
Stichting Primo Schiedam. 

Dat met name wordt genoemd dat het niet om De Peperklip gaat, heeft ermee te maken dat OBS De Peperklip eind november begin december een aantal dagen dicht is geweest in verband met coronabesmettingen. Dat artikel kun je hier lezen:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/basisschool-de-peperklip-dicht-wegens-coronabesmetting-acht-leerkrachten

Inmiddels heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond aan alle onduidelijkheid een eind gemaakt door vrij te geven om welke school het gaat bij de in onderzoek zijnde corona-uitbraak.

Hier lees je ons artikel van vandaag over de coronacijfers:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/dagtotaal-positief-geteste-schiedammers-32

 

 

29-12-2020