Black Nazareth (de band) wil eerste liveoptreden geven in Schiedam

Zilveren award voor Black Nazareth (de drank) van Serious Bee

Zilveren award voor Black Nazareth (de drank) van Serious Bee

SCHIEDAM - Micro-distillateur Serious Bee Distillers is voor het derde achtereenvolgende jaar onderscheiden door de ISC in Engeland. De ingezonden jenever 'Black Nazareth' werd beloond met een zilveren award. Bovendien werden twee bronzen awards in de wacht gesleept. 

door Jan Schrijver

Distillateurs uit de hele wereld kunnen hun producten inzenden naar de ISC, voluit de International Spirits Challenge. Het is voor het 27ste jaar dat de professionele juryleden van ISC een 'tasting' houden van gedistilleerd. Producenten uit bijna zeventig landen stuurden voor de tasting 2022 hun producten in.

“Het was de derde keer dat we meededen. In die drie jaar hebben we nu twaalf awards gekregen, en dat is niet niks. Daar zijn we heel erg blij mee, want we staan met onze awards tussen de grote gevestigde namen. En dat is allereerst iets om heel trots op te zijn, maar helpt ons ook mee onze naam gevestigd te krijgen. Als je een award wint, krijg je van de ISC ook officiële stickers om op de flessen van je bekroonde producten te plakken. Dat is goed voor ons en voor de slijters in den lande die onze producten verkopen”, zegt Alwine van Winsen, eigenaar van Serious Bee Distillers. Rob van der Gaag, eveneens eigenaar van Serious Bee Distillers, vult aan: “Het heeft ons dit jaar echter veel meer moeite gekost om onze inzendingen ter plekke bij ISC in West-Sussex te krijgen. De BREXIT is nu pas echt goed doorgesijpeld in de regelingen die er gelden om sterke drank in Engeland op bestemming te krijgen. We hebben de zendingen tot tweemaal toe retour ontvangen. Het is dankzij speciale assistentie van DHL dat het toch gelukt is om onze producten voor de deadline op het kantoor van ISC te krijgen. Dat maakt het nog mooier dat we goed in de prijzen zijn gevallen.” Je ziet op de foto boven het artikel Alwine van Winsen en Rob van der Gaag (derde van rechts) met de band Black Nazareth tijdens de fotoshoot die vorig jaar oktober in de oude Dirkzwager-distilleerderij plaatsvond.

Alwine van Winsen noemt nog een reden waarom meedoen aan de ISC-tasting belangrijk is voor de in de Van Heekstraat -  in het voormalige ONS-Gebouw - gevestigde distillateur. “Zeker ook omdat we producten maken waarvan er geen andere distillateurs in de wereld zijn die ze zo maken, bijvoorbeeld doordat we er honing van onze eigen bijenvolken aan toevoegen, zijn de awards voor ons ook een middel om te weten waar we staan. Het biedt ons als producent een nuttig referentiekader. Het geeft ons belangrijke informatie om ons verder te kunnen ontwikkelen.” Rob van der Gaag: “En het gevoel dat nu overheerst: het is heel gaaf om als kleine producent een drietal  – wat je kunt zien als de Oscars in de wereld van het gedistilleerd – awards te winnen.”

Serious Bee Distillers werd onderscheiden voor de volgende producten:
Zilveren award voor: Black Nazareth jenever

Bronzen award voor: GinCityGin

Bronzen award voor: T12 moutwijnjenever

 

Black Nazareth, jenever voor rockband

bn2

Black Nazareth jenever is ontwikkeld voor de nieuwe band van die naam. De band bestaat uit (op de foto onder dit artikel; van rechts naar links) Menno Gootjes (gitaar), Daniël de Jongh (zang), Henry MciLveen (bas), Martijn Spierenburg (toetsen). Alle leden wonen in Schiedam of hebben in Schiedam gewoond.

Er zijn reeds verscheidene nummers van rockband Black Nazareth uitgebracht. In het najaar wil de band, waarvan de leden al jaren in andere nationaal en internationaal bekende bands spelen als Focus (Menno Gootjes) en Within Temptation (Martijn Spierenburg), voor het eerst live optreden. De mogelijkheden worden onderzocht om dat in Schiedam te doen.


Hier lees je onze gerelateerde eerdere artikelen:  

Hard-rockband Black Nazareth lanceert geheel in stijl zijn eigen jenever

Vanaf vandaag kun je Black Nazareth ook proeven

Schiedams bedrijf wint vijftal 'distillateurs Oscars'

Serious Bee presenteert de 'Maltwine Genever T12'

GINCITYGIN is een omgekeerd ontwikkelde stoere gin

zn7 (2)

 

17-04-2022