Damclub kan aanstaande zaterdag in thuiswedstrijd landskampioen worden

Damclub kan aanstaande zaterdag in thuiswedstrijd landskampioen worden

DAMMEN - Wanneer alles goed gaat, wordt de Schiedamse damvereniging Van Stigt Thans aanstaande zaterdag kampioen van Nederland in de thuiswedstrijd tegen Culemborg. Dat zal de vijfde landstitel zijn in het bestaan van de club, die werd opgericht op 18 september 1931.

Als het wat minder goed gaat, dan moet er gewacht worden op de uitwedstrijd in Friesland tegen degradatiekandidaat Frieslan op 2 april. "Zaterdagavond 5 maart na afloop van de wedstrijd wordt het feest ongeacht of het kampioenschap binnen is of niet. Het is nu eenmaal handiger om te feesten na een thuiswedstrijd, dan na een lange reis vanuit Friesland", zo laat de damclub weten.

Als de landstitel is binnengehaald, dan zal het de vijfde landstitel zijn in het bestaan van de damclub uit Schiedam. De eerste maal gebeurde het met Alexander Shwartsman erbij in  2005/2006. Daarna werd de landstitel binnengehaald in de competities 2007/2008, 2008/2009 en 2017/2018.

De website van de damclub vind je hier: http://www.damclub.nl/

Lees ook:
Van Stigt Thans kan in volgende wedstrijd landskampioen dammen worden

Foto: bij het binnenhalen van het kampioenschap in 2017/2018, met links sponsor Jan van Stigt Thans, en rechts burgemeester Cor Lamers (foto door Tiny Mous, voorzitter  damclub Van Stigt Thans)

01-03-2022