Raadslid Marvin Janssen heeft grote zorgen over het feest dat eindelijk weer mag

De horeca weet een maand vóór de Brandersfeesten nog van niets

De horeca weet een maand vóór de Brandersfeesten nog van niets

SCHIEDAM - Ongeveer een maand voordat de Brandersfeesten (23, 24 en 25-9) moeten losbarsten, weet de horeca nog van niets. De horecabedrijven hebben tijd nodig voor hun voorbereidingen, zoals het huren van artiesten en het regelen van de veiligheid. Marvin Janssen, fractievoorzitter van Alles voor Schiedam, maakt zich grote zorgen over het feest, dat na twee jaar afwezigheid door corona, nu eindelijk wel door mag gaan. Hij deelde zijn grote zorgen vanmiddag met Jan Willem de Boer van JW TV.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

Horecaondernemers krijgen geen feedback van de Stichting Brandersfeesten en van de gemeente. Een van de punten van zorg is dat op 'primetime' voor de horeca het horecapubliek wordt weggetrokken bij de Schiedamse horeca door op het Land van Belofte een podium neer te zetten en daar grote acts te laten spelen zoals The Kik. Zo zijn er veel meer aandachtspunten, zoals: hoe wordt de subsidie verdeeld? 

Ook in algemene zin heeft Janssen kritiek op 'de ambtenarij' waarmee de horeca wordt geconfronteerd. Om als horeca iets te mogen organiseren, om er vergunning voor te krijgen, moeten er hele boekwerken worden ingeleverd. De ambtenaren staan tegenover de horeca; dat kan de bedoeling toch niet zijn. Een kritiekpunt van Janssen geldt ook de manier waarop soms ambtenaren tegen horeca-ondernemers of -managers spreken. Mensen in de horeca worden geschoffeerd door ambtenaren. Als voorbeeld geeft hij dat een ambtenaar heeft lopen schreeuwen tegen de general manager van het Novotel, die iets wilde organiseren in het hotel. 

Er zijn door Alles voor Schiedam inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de Brandersfeesten aan het college van b&w. In het navolgende artikel kun je de gestelde schriftelijke vragen lezen:
Schriftelijke vragen aan college b&w over Brandersfeesten. 'Het wordt de horeca moeilijk gemaakt vergunning te krijgen'

19-08-2022