Een paartje vossen in de tuin in Schiedam Noord

Een paartje vossen in de tuin in Schiedam Noord

SCHIEDAM - Er zijn in Schiedam Noord de afgelopen dagen steeds meer meldingen van bewoners die een vos of een paartje vossen hebben gespot.

"Sinds de avondklok loopt een vossenpaartje door mijn tuin. Ik dacht ze al eerder gezien te hebben maar wilde het niet geloven", zo meldt Nanneke Lemmens uit De Gaarden/Sveafors. Ze maakte door de ruiten van haar woning heen foto's van mijnheer en mevrouw de vos.

vosje1

"Wij hebben het vossenpaar ook al een paar keer gezien", zo lezen we in reactie op deze foto's nog een waarneming van het paartje.

Een andere waarneming: "Ik heb een paar weken geleden ook een vos over de trambaan zien lopen. Heb ergens gelezen dat ze op zoek gaan naar een partner." 

"Hoi! Bij mij was het vosje donderdagochtend ook in de tuin. Liep langs mijn auto naar de achtertuin en bleef een paar keer heel dicht bij mij staan, keek mij elke keer aan en liep dan richting de Stockholm weg", meldt Michaela Westdijk ons. Hieronder zie je de foto die zij maakte. 
vosje3

Vorige week maakten we op onze website ook melding van de waarneming van een vos (inclusief foto) in Sveaparken:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/deze-vos-is-gespot-in-sveaparken

Doe jij in Schiedam ook een bijzondere waarneming in de natuur en lukt het je er een foto van te maken, dan is het leuk om ons je waarneming vergezeld van foto te melden. Dat kan via het e-mailadres waarneming@deschiedammeronline.nl 

 

 

24-01-2021